Alcatel ONE TOUCH FIRE – primul smartphone ce ruleaza Firefox OS (Video)

[youtube]http://youtu.be/elwjNzfg4gc[/youtube]

  Firefox OS este unul dintre cele mai noi si mai interesante sisteme de operare pentru terminale mobile, iar in cadrul Mobile World Congress 2013 cei de la Alcatel au anuntat lansarea unui smartphone care il va rula. Alcatel ONE TOUCH FIRE este acel smartphone, iar in clipul video de mai sus aveti o scurta prezentare a sa. Dispozitivul are un ecran de 3.5 inch, procesor de 1 GHz, 256 MB RAM, 512 MB de memorie interna, o camera de 3.2 megapixeli fara LED flash, si cam atat.

  Daca va uitati la clip, veti observa ca dispozitivul functioneaza greu, hardware-ul nu-l ajuta absolut deloc, insa Firefox OS nu a fost vreodata anuntat ca un sistem de operare pentru smartphone-uri high-end. Cei de la Firefox targeteaza piata low-end, iar dispozitivul Alcatel isi va face probabil treaba de minune fiind oferit la un pret mai mic de 100€ impreuna cu un abonament de telefonie mobila. Ca sa fiu sincer, mi-ar fi placut ca Firefox OS sa ajunga si in smartphone-urile high-end, insa poate in cativa ani vom vedea si acest lucru.

19 COMENTARII

  1. Mi se pare mie sau telefonul asta seamana putin cu iPhone 4/4S ? Firefox OS este un S.O. slab ,iar eu il vad ca pe MeeGo , un S.O. fara viitor. Deja cei mai multi se duc pe telefoanele middle-end sau high-end. Nokia a inceput sa se ridice cu ajutorul MS. Multa lume deja se uita la middle-end-uri cu WP (Lumia 620 cu un pret foarte atractiv,la fel ca si HTC Windows Phone 8S). Doar parerea mea …

  2. cat de apple fan poti fi incat sa zici ca tentativa asta de telefon seamana cu iphone? n-au nici cea mai mica legatura, poate doar ecranul de aceleasi dimensiuni, in rest nimic … ma mir ca nu acuzati nokia 3310 ca s-a luat dupa apple, la voi toti copiaza pe apple, saracii ..

  3. @Ovidake010 – Am spus ca e doar parerea mea , poate asa mi se pare mie , ca seamana destul de mult cu iPhone. Fiecare are parerea lui … 😐

  4. @Victor Preda pe cuvantul tau ca iphone 2g sau 3g merg bine cu ios 4.2.1:)Am unul aruncat prin sertar si e groaznic,nu pot face nimic pe el,pentru tine asta inseamna bine!!!!

  5. iPhone 2G nu are memorie RAM ! Si iOS 4 pe 3G merge absolut infect. Merge mult mai bine iOS 6 pe 3GS. Nu stiu unde a vazut domnu’ Victor ca merge iOS 4 bine pe 3G. Mi se pare ca Alcatelul ala merge mai bine decat 3G pe IOS 4. Parerea mea…

  6. @blade – Who cares ?
    @Alin Cristian – Nu cred ca replicile au soft, decat cele cu Android, in rest , nu stiu sigur… nu ma intereseaza replicile …

  7. @blade: ZTE ar fi anuntat dupa, oricum, a te lua dupa buhnici, chiar daca are dreptate, e nebunie curata. Omul ala e prea penal. In plus, el mananca mult rahat doar pentru ca prinde unele contracte de publicitate cu unele firme, deci jumatate din ce spune e fabulatie platita.

  8. Firefox OS nu are viitor, e inutil. Android ruleaza perfect pana si pe cele mai proaste telefoane (dupa standardele de azi). Un exemplu e Optimus L3, care are un ecran oribil, procesor de 800 mhz, si se misca perfect.

  9. @Vlad: Android ruleaza infect pe telefoanele proaste, la fel ca Firefox OS. Android ruleaza infect si pe telefoane cu hardware bun, asa ca sa lasam in pace “creatia” Google-ului.