Apple incearca sa breveteze un dock magnetic pentru iPad

  In campusul Apple din Cupertino exista permanent ingineri care dezvolta tehnologii noi pentru compania americana, iar recent o cerere pentru inregistrarea unui brevet de inventie ne prezinta o tehnologie interesanta care probabil nu va ajunge prea curand pe piata. Apple incearca sa breveteze un dock magnetic pentru tableta iPad, compania americana sustinand ca acest dispozitiv ar permite o mult mai usoara montare a tabletei in autovehicule, dispozitivele pentru exercitii fizice, trepiede si nu numai.

Tablet devices are used in an increasingly wide range of applications. In many of these applications a way for conveniently mounting the device is required. A number of manufacturers have tried to produce such a device; however since most tablets have no built-in mounting mechanism, mounting devices tend to be somewhat cumbersome and generally do not allow for easy removal. Therefore, what is desired is a way for securely attaching a tablet device to a stand where it can be removed and replaced with ease.

  Dock-ul magnetic ar putea fi utilizat inclusiv in magazine drept sistem de plata POS, compania implementand un sistem care ar proteja cartile de credit, de exemplu, impotriva demagnetizarii. Ideea celor de la Apple este foarte interesanta si cu siguranta va permite o extindere a locurilor in care sunt utilizate tabletele iPad, insa din pacate vorbim despre un sistem care deocamdata abia este brevetat is e putin probabil sa il vedem prea curand pe piata.