Jailbreak-ul isi pierde din popularitate? Vom fi nevoiti sa utilizam iDevice-urile fara el in viitor?

  Aseara v-am spus ca 23 de milioane de iDevice-uri au facut jailbreak si folosesc in momentul de fata Cydia, 14 milioane dintre aceste terminale utilizand iOS 6 si facand jailbreak folosind evasi0n. Acea cifra e relativa, deoarece numarul reprezinta terminalele care au accesat Cydia doar in ultima luna, deci in realitate ar putea fi mai multe sau mai putine dispozitive jailbroken. Acum doi ani de zile saurik ne spunea ca  10% dintre iDevice-uri au fost jailbroken si atunci acea cifra reprezenta aproximativ 10% din numarul de iDevice-uri active la nivel global, cifra fiind mare pentru acea vreme. Desi in 2  ani de zile, numarul celor care fac jailbreak a crescut cu 130%, numarul iDevice-urilor vandute de catre Apple a crescut si mai mult, iar cele 23 de milioane de terminale care acceseaza Cydia nu mai reprezinta 10% din cifra totala de iDevice-uri active.

  Apple spunea acum cateva luni ca avandut peste jumatate de miliard de iDevice-uri in lumea intreaga, iar daca ne gandim ca pana in 400 – 450 de milioane dintre ele inca sunt active, atunci e foarte clar ca mai putin de 10% dintre ele au jailbreak. Desi veti spune ca jailbreak-ul a scazut in popularitate pentru ca a scazut procentul de terminale jailbroken, in realitate jailbreak-ul este mai popular ca oricand, insa rata sa de crestere este mult sub cea a vanzarilor de iDevice-uri la nivel global.

  A avea 23 de milioane de iDevice-uri care acceseaza Cydia reprezinta o mare realizare, mai ales ca vorbim despre un magazin neautorizat care este accesat de catre terminale ce au modificari neautorizate ale software-ului. Pentru hackeri si dezvoltatorii de tweak-uri/aplicatii aceasta este o adevarata realizare si ea demonstreaza din nou cat de importante sunt solutiile de jailbreak pentru zeci de milioane de oameni, oameni care in definitiv sunt potentiali clienti ai pachetelor din Cydia.

  Din punctul meu de vedere jailbreak-ul este inca foarte departe de a deveni o placuta amintire, el este utilizat de extrem de multi utilizatori si va fi utilizat in continuare, hackerii avand posibilitatea de a accesa o mare resursa de bani daca ii motiveaza corect pe cei care fac jailbreak. Din punctul meu de vedere, iOS 7 va fi jailbroken mai rapid decat iOS 6 si asta pentru ca hackerii au nevoie de bani, au exploit-uri deja pregatite si lumea va fi mult mai dispusa sa doneze bani pentru a face jailbreak mai rapid.