Apple breveteaza un sistem care ne-ar putea permite sa inchiriem sau sa revindem aplicatiile achizitionate din App Store

  Multa lume se plange din cauza faptului ca App Store-ul nu permite utilizarea in format demo a aplicatiilor pentru ca utilizatorii sa isi dea seama daca un titlu merita achizitionat sau nu. Apple nu prea are cum sa rezlve aceasta problema, insa ea a gandit un sistem care le-ar putea permite utilizatorilor sa isi inchirieze sau sa isi revanda aplicatiile cumparate din App Store. Apple impune totusi niste limite, mai exact utilizatorii trebuie sa foloseasca acea aplicatie pentru o anumita perioada de vreme inainte de a o vinde/inchiria, ei trebuie sa stabileasca un anumit pret minim, ei nu ar urma sa poata desfasura tranzactii prea multe intr-o anumita perioada de timp, iar in final se limiteaza tarilor in care pot fi efectuate transferuri de acest gen.

Techniques are provided for managing access to a digital content item (such as an ebook, music, movie, software application) to be transferred from one user to another. The transferor is prevented from accessing the digital content item after the transfer occurs. The entity that sold the digital content item to the transferor enforces the access rights to the digital content item by storing data that establishes which user currently has access to the digital content item. After the change in access rights, only the transferee is allowed access to the digital content item. As part of the change in access rights, the transferee may pay to obtain access to the digital content item. A portion of the proceeds of the “resale” may be paid to the creator or publisher of the digital content item and/or the entity that originally sold the digital content item to the original owner.

  Desi multi ar fi bucurosi sa aiba un asemenea sistem in iOS, va spun chiar de pe acum ca implementarea sa ar inhiba vanzarile si in consecinta ar reduce incasarile celor de la Apple, dar si ale dezvoltatorilor. Din punctul meu de vedere, acest sistem este brevetat doar pentru ca Apple sa aiba o eventuala arma impotriva unei companii care se gandeste sa lanseze ceva similar. Nu cred ca Apple va implementa vreodata un asemenea sistem in App Store-ul sau si v-am spus mai sus de ce.

5 COMENTARII

  1. Asta e o idee buna de implementat de oricine pe orice platforma (ios, android, windows phone, pc, xbox, ps3), nu e ceva de patentat.
    Cum asta se intampla in ‘merica , probabil vor primi patentarea ideii…