Intel si Apple au discutat despre o posibila fabricare a chip-urilor Apple in fabricile Intel

  Apple si Intel sunt doua companii care colaboreaza indeaproape de ani de zile, iar recenta nevoie a celor de la Apple de a scapa de Samsung i-a trimis in bratele celui mai mare vanzator de procesoare pentru calculatoare. Se pare ca in ultimele luni oamenii din echipele de conducere ale celor doua companii au avut discutii cu privire la incheierea unui acord care ar transforma Intel in principalul producator de chip-uri care sunt utilizate in iDevice-urile companiei Apple.

  Intel are capacitatea de productie necesara pentru a inlocui imediat Samsung, poate oferi celor de la Apple mai multe optiuni pentru fabricarea acelor chip-uri, deci pare a fi o alegere logica pentru o companie care vinde sute de milioane de iDevice-uri anual. Deocamdata au existat doar discutii si nu s-a incheiat vreun acord, insa este clar ca Apple are nevoie de o solutie pentru a scapa de Samsung, iar taiwanezii de la TSMC nu se dovedesc a fi suficient de buni.

5 COMENTARII

  1. In sfarsit! Ceea ce era logic sa se intample demult. Nu am inteles de ce Intel nu a reusit sa intre puternic pe aceasta piata, pana acum.

  2. Daca o sa faca Intel si Apple chipuri ARM sigur vom vedea inca cativa ani procesoare Dual Core care o sa bata la fund procesoarele cu zeci de nuclee de la Nvidia 🙂