Comisarul european pentru Justitie sustine ca Apple isi informeaza eronat clientii cu privire la garantia produselor

  Ieri v-am spus ca in Australia compania Apple a dublat in secret termenul de garantie oferit pentru produsele vandute in respectiva tara, aceasta fiind prima oara cand Apple ia o asemenea masura. La doar o zi dupa aflarea acestor schimbari, pe care Apple inca nu le recunoaste oficial, comisarul european pentru justitie, Viviane Reding, a acuzat din nou compania americana ca nu respecta legislatia europeana si nu isi informa in mod corect clientii cu privire la garantia de care beneficiaza prin achizitionarea unui produs.

In a speech Tuesday, the EU’s Justice Commissioner Viviane Reding honed in on the Apple case as an example of weak and diverse enforcement of consumer rules within the EU.

“This case and the responses I received since I sent my letter have highlighted rather clearly just why the Commission cannot sit on the side-lines on enforcement issues,” she said. “The approaches to enforcement in these types of cases turn out to be very diversified and inconsistent at a national level. In at least 21 EU Member States Apple is not informing consumers correctly about the legal warranty rights they have. This is simply not good enough.”

  Se pare ca Apple a fost deja actionata in judecata in Germania, Luxembourg, Portugalia si Belgia de catre grupuri pentru protectia consumatorilor, iar asta dupa ce in Italia Apple a fost amendata cu peste 1 milion de euro. Comisarul european le cere autoritatilor fiecarui stat european sa monitorizeze cu o mult mai mare grija modul in care este oferita garantia pentru produsele Apple si sa impuna legea acolo unde este necesar si ne putem astepta la noi amenzi pentru americani.

8 COMENTARII

  1. Stati linistiti ca isi fac ei socoteala jidaneste: o ardem asa ambiguu cu garantia ca daca luam cate un mil de para’ amenda in 3-4-5 tari ne scoatem frumos cu maxim 7-8 mil. Daca dam garantie pe fata doi ani la sute de mil. de buc vandute iesim (foarte) mult mai nasol. Concluzia? Pana nu e groasa rau mergem pe calcaie…

  2. @ jack… stai linisit pretene!

    1 mil acum… daca nu rezolvi problema , te ard baieti si mai rau.

    o data ce este facuta public treaba, nu mai vad cum Apple poate sa iasa din ea, decat sa garantia reala!

    soo good for us!

  3. Eu inteleg ca informarea e gresita, nu e vorba de garantia reala. Deci garantie ai 2 ani, conform legii, dar daca cunosti legea. Ei pe hartii iti zic ca doar 1 an…aici cred ca e problema.