Prima Pagina Apple Apple incepe sa ofere 2 ani de garantie produselor vandute in Belgia

Apple incepe sa ofere 2 ani de garantie produselor vandute in Belgia

6

  Dupa procese intentate in mai multe tari si presiuni din partea comisarului european pentru justitie, compania Apple a decis a extinda termenele de garantie pentru produsele vandute in Belgia de la 1 la 2 ani, intrand in final in legalitate. Compania nu indeplinea prevederile legale comunitare privind oferirea garantiei pentru produse, Apple oferind un singur an de garantie in locul celor 2 impusi de catre Uniunea Europeana. Apple in schimb le vindea clientilor pachetul Apple Care care pentru aproape 100€ pe an extindea garantia oferita produselor cu inca un an de zile.

  Atitudinea companiei s-a schimbat recent, ea incepand sa ofere 2 ani de garantie pentru produse, publicand chiar si un document prin care anunta clientii despre aceasta modificare. Belgia este tara in care isi au resedinta principalele institutii ale Uniunii Europene si avand in vedere presiunea pusa pe Apple, era normal ca modificarea sa aiba loc, insa acelasi lucru ar urma sa se intample in Germania, Franta sau Portugalia, tari in care Apple a fost deja actionata in judecata pentru nerespectarea legislatiei comunitare.

  Intr-un final Apple va alege sa respecte legea in tarile in care i se cere in mod hotarat sa faca acest lucru, insa ce se intampla cu Romania? In tara noastra magazinele autorizate de catre Apple sa ii vanda produsele ofera doar un singur an de garantie pentru ele si acest lucru este in neconcordanta cu legislatia romana si comunitara. Cine ii va forta pe acest comercianti sa respecte legislatia? Cel mai probabil nimeni, avand in vedere ca institutiile care ar trebui sa impuna legile nu-si dau interesul.

UPDATE: Apple ofera de acum acelasi tip de garantie si in Franta sau Germania.

6 COMENTARII

  1. In Romania re-selleri nostri ofera 1 an pt contracte pe firma si 2 ani pe persoana fizica

  2. Nu conteaza ca vanzatorul iti da un singur an de zile garantie. Aparatul are prin lege garantia de doi ani. Singura problema e ca va trebui sa ii dai in judecata daca nu vor sa ti-l repare in al doilea an. Un astfel de proces se castiga foarte usor, dar mananca timp si bani.

  3. acum inteleg de ce era “stampila” in care scria 2 ani garantie :)))))))) , chiar mi se parea ciudat si nu mi-am dat seama ca de fapt au marit perioada …

  4. Buna seara,
    Puteti va rog sa-mi raspunde-ti daca pot sa schimb un ipod touch v 16G cumparat in Franta cu unul de 32G in vreun magazin din Bucuresti?
    Va multumesc!

COMENTEAZA!

Please enter your comment!
Please enter your name here