iOS 6.1.3 jailbreak si restore – tot ce trebuie sa stii

  iOS 6.1.3 a fost lansat aseara de catre Apple si un lucru este extrem de clar, nu putem face untethered jailbreak cu evasi0n pentru el. Putem face totusi tethered jailbreak folosind redsn0w, iar in acest tutorial v-am explicat toti pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a efectua aceasta operatiune. Hackerii de la Evad3rs nu vor lansa un update pentru evasi0n in ideea de a face solutia de jailbreak compatibila cu aceasta versiune a iOS, insa din punctul meu de vedere nici nu merita sa va bateti capul cu un update, deoarece ea nu contine noutati importante.

  In ceea ce priveste restore-ul va spun ca NUMAI pe iPhone 3GS, iPhone 4 sau iPod Touch 4G puteti reveni la versiuni vechi ale iOS daca aveti SHSH salvat, pe restul dispozitivelor acest lucru fiind imposibil, exceptie facand iPad 2. In cazul acestei tablete puteti face restore la iOS 5.x NUMAI daca aveti salvate SHSH-uri pentru iOS 4.x si 5.x, altfel procedura este imposibila. Practic incepand cu iOS 6 Apple a blocat complet posibilitatea de a face restore la versiuni vechi pentru terminalele lansate dupa iPad 3 inclusiv si deocamdata nu exista vreo speranta ca o solutie de downgrade ar putea fi lansata.

  Din pacate pana la lansarea iOS 7 nu vom mai vedea vreo solutie de untethered jailbreak pentru iDevice-uri, insa nici nu prea exista vreo necesitate pentru asa ceva. Hackerii de la Evad3rs au pregatite exploit-uri in baza carora sa faca o solutie de jailbreak pentru iOS 7, ramane doar ca Apple sa lanseze noua versiune a sistemului de operare.