Prima Pagina Android Iata cum a evoluat piata smartphone-urilor in ultimii 5 ani

Iata cum a evoluat piata smartphone-urilor in ultimii 5 ani

  In 2007 Apple lansa primul terminal iPhone si incepea sa cucereasca piata smartphone-urilor fara a avea vreun telefon mobil lansat pe piata. Acel moment a marcat si declinul unor giganti, Microsoft, Palm, RIM si Nokia reducandu-si extrem de mult cota de piata in doar 5 ani de disponibilitate a iOS, dar si a Android OS. Google a reusit sa isi lanseze sistemul de operare in anul 2008, iar cresterea sa este mult mai impresionanta decat cea a iOS-ului, in principal multumita faptului ca acest sistem de operare este utilizat in terminale mult mai ieftine decat iDevice-urile.

  In 5 ani iOS si Android OS au decimat cotele de piata ale producatorilor de smartphone-uri, RIM fiind singurul gigant care inca detine o cota de piata semnificativa.

 • ibobia

  Interesant cât de concis ne prezintă graficul asta corelatiile dintre cresterile si scaderile jucătorilor mai vechi si mai noi din piața, si ca momente, si ca evoluție. Mai toate dintr-o privire!
  Cu adevărat “o imagine face cât o mie de cuvinte”.

  Felicitări, Zaone, c-ai ales-o pentru noi!
  Nu ai vreuna si pentru anteriorii cinci ani. Ca mai inainte nu cred ca se prea punea problema.

 • Cosmin

  Exprimarea “… este utilizat in terminale mult mai ieftine decat iDevice-urile” nu mi se pare 100% corecta. Sunt si deviceuri cu android mai scumpe decat produsele Apple. Corect ar fi “… este utilizat in terminale mult mai multe decat iDevice-urile”. Ptr ca de fapt asa s-a extins androidul, prin implementarea lui pe terminale de toate tipurile si ptr toate buzunarele.

 • Well, exprimarea propusa de tine e incorecta din punct de vedere gramatica, si nu reflecta realitatea. Realitatea este ca numarul de terminale Android low/mid-end este cel care a ajutat la cresterea aia atat de mare.

 • tnt

  Interesant ar fi si o continuare a evolutiei pe a.c. pentru “noii” veniti, BB si Windows.

 • Florin

  Începând cu 2013, graficul va începe să o ia în sens invers.Adio supremație 🙂

 • real

  windows,symbian si hp sunt varza
  si BB stau rau

 • ibobia

  Dacă “am așteptat” șapte ani pentru a vedea evoluția asta mai “așteptăm” un an si vedem ce se va întâmpla după noile miscari ale BB si Windows. (As vrea sa pun un emoticon, nu știu cum se face asta)

 • liviu

  Ma intreb cum de ti-ai calcat pe inima sa prezinti asa grafic … imaginea spune totul. 🙂