Prima Pagina Intel iPad 4 vs Microsoft Surface Pro – testul placilor grafice

iPad 4 vs Microsoft Surface Pro – testul placilor grafice

  Tableta iPad 4 functioneaza cu ajutorul unui chip A6X in interiorul caruia se ascunde un procesor de 1.4 GHZ, 1 GB RAM si o placa video PowerVR SGX 554MP4. Microsoft Surface Pro are la baza un procesor Intel i5 si o placa video Intel HD 4000 care se dovedeste a fi cea mai puternica, daca o comparam cu tabletele. Desi nu este chiar atat de logica o comparatie intre un procesor grafic special facut pentru terminale mobile si unul dedicat laptop-urilor, cei de la Anandtech si-au facut curaj si le-au comparat, iar mai jos aveti rezultatele.

  Pe scurt, iPad 4, si orice alte tablete cu chip-uri grafice asemanatoare, nu pot face fata placii grafice integrate Intel HD 4000. Razer Edge-ul care apare tot timpul pe primul loc are o placa grafica Nvidia Geforce GT 640M LE.

 • BaxTeR

  e peste ipad microsoft ^^ exceptie 1 categorie

 • Vladimir

  Intel HD4000 e si e PC-uri, acum ce-om vrea… Daca vrem aceleasi performante inlocuim ipadul de acum cu unul de 3 ori mai gros, cu cooler si nici jumatate din autonomie.

 • eugen

  tabletele din teste nu sunt din aceeasi categorie , si da microsoft este peste ipad , pai uitate sa vezi cu ce vine echipata fata de ipad si nu mai intreba aiurea BAXTER

 • eugen

  Ca sa nu mai zic de razer ca este cea mai buna tableta din lume facuta special pt jocuri , bine dar si pretul este pe masura ….:)

 • sori

  Deci cel mai puternic chip graphic pt mobile este sub nivelul celui mai slab chip graphic integrat pt laptopuri .
  Way to go !

 • mircea

  Cel putin sa fim multumiti ca iPad Mini este cea mai buna din segmentul sau . Dar sincer referitor ipad 4 vs microsoft , acum nu cred ca este nevoie de atat de multa putere , conteaza ce vrei sa faci cu tableta .

 • Chatagra

  @zaone no offense da sunt curios cum reusesc producatorii sa puna in procesor “o placa video” …putem sa zicem ca e o unitate de procesare video, un procesor video ,un chip video dar in nici un caz “placa video” 😉

 • anonimous

  Pro trebuie comparat cu MB Air. Amuzant e ca uneori mini bate Nexus10, varful andorid la tablete.

 • Radu

  Eu cred ca atunci cand optam pentru o tableta este foarte bine sa ne gandim ce vrem sa facem cu ea pentru a cumpara ce e mai bine pentru noi. Ma asteptam ca MSPro sa bata Ipad dar nici chiar asa.

 • ss33

  razer trebuie comparata cu o consola nu cu o tableta
  surface se compara cu un ultrabook nu cu o tableta

  ambele au preturi mult peste ipad 4 deci nu se compara nici pe aceeasi categorie de pret .. nu imi e clar la ce conteaza ca sunt peste ipad 4 … sunt din alta categorie cu alt scop alt public tinta etc… un elicopter e mai rapid decat un bugatti veyron .. si ?

 • david

  Da dar razer edge este cat 5 ipaduri de gros practic tii un laptop inchis in mana si nu la laptopurile ultra subtiri ma refer . Cat despre procesoare si gtafica pot spune decat bune pt copii sau pt oameni fara viata .
  Acum pe bune nu cred ca statii atat de milt sa va jucati daca aveti 20-30 de ani . Si ganditi- va vreti o tableta cu culer si groasa de zici ca e caramida si mai dati si o mie si ceva de euro pe ea si inca cateva sute pe jocuri :)))))

 • sori

  @ ss33

  sa intelegem ca un iPad e un Bugatti Veyron ? uau
  Nu demult unii pe aici incercau sa demonstreze ca tabletele (mai ales iPad) sunt in categoria computerelor – bineinteles, asta ca sa creasca cota Apple . Atunci ar trebui sa si poata face ce face un computer !

 • Hybrid

  Razer(Project Fiona pentru cunoscatori) este o bestie.Surface are placa grafica integrata din Macbook Air si Pro iar ei compara cu o placa video(daca o putem numi asa) pentru procesoare ARM…Daca o luam dupa testele de mai sus, placa video diniPad 4 e lafel de perfomant ca si Intel HD 2500 🙂

 • ss33

  @sori

  reciteste argumentul meu. e vorba de a compara produse din clase diferite. schimba elicopterele si masinile cu vinete si capre