Apple ar putea dezvolta un produs ce are legatura cu robotica

  Anul trecut Apple a uimit extrem de multa lume angajandu-l pe John Morrell, un renumit profesor de robotica sub comanda caruia se afla Centrul pentru Inovatie in inginerie si Design recent deschis in cadrul Yale. Morell este un renumit inginer in robotica, a facut parte din echipa care a dezvoltat celebrele Segway-uri, iar la Apple s-a alaturat altor cativa membri ai aceleiasi echipe. Nimeni nu stie ce dezvolta acesti oameni in cadrul companiei Apple, insa se presupune ca este vorba despre un proiect extrem de indraznet din moment ce Apple a reusit sa ii atraga in cadrul sau.

Morrell, a robotics whiz and one of the leading engineers behind the Segway, had been tapped as director for Yale’s newly opening Center for Engineering Innovation & Design. This center marked a play by Yale to reinvigorate its engineering and applied sciences efforts. (You may not have noticed, but Yale grads haven’t exactly been killing it in the technology scene.) Morrell had been overseeing research around how robots climb stairs and open doors, and how humans generally interact with machines. And then—poof—the superstar director bailed on the project.

  In cadrul Yale, Morell superviza proiecte care studiau modul in care robotii urca scari sau deschid usi, dar si modul in care oamenii interactioneaza cu acest gen de masinarii. In cadrul Apple el ar putea dezvolta produse similare, sau ar putea ajuta alte echipe sa dezvolte software mai bun, dar probabil nu vom afla prea curand ce planuri are compania Apple. E putin probabil ca Apple sa produca vreodata roboti, insa nu este exclus sa vedem software mai bun dezvoltat de catre oamenii care au produs in trecut dispozitive care au avut extrem de mult succes.