Prima Pagina Noutati Verificarea unui sistem de navigatie pentru terminale mobile in timpul conducerii unui...

Verificarea unui sistem de navigatie pentru terminale mobile in timpul conducerii unui autovehicul este ilegala in SUA

  In SUA este interzisa utilizarea unui telefon mobil in timpul conducerii unui autovehicul, insa pana acum totul se rezuma la efectuarea de apeluri telefonice sau trimiterea de mesaje. Recent o instanta din SUA a hotarat ca verificarea constanta a unui sistem de navigatie pentru terminale mobile intra sub incidenta aceleiasi legi care interzice efectuarea de apeluri telefonice cu terminalul la ureche sau trimiterea de mesaje. Instanta isi motiveaza decizia afirmand ca utilizarea terminalului distrage atentia soferilor si de aici pot sa apara oricand accidente.

Because it is undisputed that appellant used his wireless telephone while holding it in his hand as he drove his vehicle, his conduct violated Vehicle Code section 23123, subdivision (a).

  California este statul in care instanta a decis acest lucru si de indata ce decizia ramane definitiva, ea va avea aplicabilitate in orice alte procese viitoare, deci daca se intampla sa va aflati prin SUA, tineti telefonul in buzunar in timp ce conduceti o masina.

 • Miiu

  Ai ma ce drq ca doar tu ai fost acolo

 • CatalinStefan

  Aiurea , imi miroase a mita din partea celor ce vand dispozitive gps dedicate in sua .. De ce poti folosi un gps dedicat la volan , insa nu poti folosi un navigon pe telefon , care il cumperi de pe appstore spre exemplu, cu pretul unui gps dedicat? Judecatori de 2 lei care isi urmaresc interesele si primesc bani de la companii sa le favorizeze

 • razvanrudy

  in toata europa este interzisa manevrarea dispozitivleor electronice(telefon , gps , tableta , laptop) in timp ce conduci.

 • Claudiu daniel

  Mai putin in Romanica!! :)) Ideea din cate inteleg din articol e :” verificarea constanta a navigatie ( deci google maps nu GPS) si a telefonului mobil la ureche “!!! Deci daca ai un sistem bluetooth integrat in sistemul audio nu e nici o problema. Insa unii inteleg mai greu limba romana … au cazut la bac sau sunt plecati de prea mult timp de acasa si na ….au o scuza mai buna !