Verificarea unui sistem de navigatie pentru terminale mobile in timpul conducerii unui autovehicul este ilegala in SUA

  In SUA este interzisa utilizarea unui telefon mobil in timpul conducerii unui autovehicul, insa pana acum totul se rezuma la efectuarea de apeluri telefonice sau trimiterea de mesaje. Recent o instanta din SUA a hotarat ca verificarea constanta a unui sistem de navigatie pentru terminale mobile intra sub incidenta aceleiasi legi care interzice efectuarea de apeluri telefonice cu terminalul la ureche sau trimiterea de mesaje. Instanta isi motiveaza decizia afirmand ca utilizarea terminalului distrage atentia soferilor si de aici pot sa apara oricand accidente.

Because it is undisputed that appellant used his wireless telephone while holding it in his hand as he drove his vehicle, his conduct violated Vehicle Code section 23123, subdivision (a).

  California este statul in care instanta a decis acest lucru si de indata ce decizia ramane definitiva, ea va avea aplicabilitate in orice alte procese viitoare, deci daca se intampla sa va aflati prin SUA, tineti telefonul in buzunar in timp ce conduceti o masina.