T-Mobile foloseste iPhone 5 si o strategie interesanta de a atrage clienti

  T-Mobile SUA a lansat in sfarsit terminalul iPhone in propria retea, iar pentru a atrage cat mai multi clienti foloseste o strategie interesanta. Practic orice client nou care vine cu un iPhone 4/4S si il lasa la operator poate pleca acasa cu  un iPhone 5 nou, eventual si un voucher de pana la 120$, plus un abonament lunar de 20$. Practic T-Mobile se foloseste de un program buy-back pentru a atrage clienti in propria retea, iar strategia este foarte buna, mai ales ca exista foarte multi utilizatori interesati sa le foloseasca reteaua.

  N-as vrea sa ma gandesc la sumele de bani pe care le-ar putea obtine un operator pe termen lung daca ar aplica o strategie similara, cu abonamente ceva mai consistente, in Romania, insa daca vrei sa promovezi ceva cu succes, o poti face.

16 COMENTARII

  1. La noi ” E foame de bani baieti ” . Pana nu apar mai multe companii sa faca mai mare concurenta nu vedem noi nici la jumatate ce e pe afara chit ca salariile sunt cum sunt !

  2. In Canada, in decembrie 2012, operatorii s-au intrecut in oferte.Iphone 5 16 gb, a fost gratuit pentru abonamente de minim 60 dolari canadieni, iar pt Samsung Galaxy III mai primeai si un voucher de cumparaturi in valoare de 125 dolari, pentru contracte de 2 sau 3 ani.
    Eu am vrut sa achizitionez un Iphone 5 de 16 Gb de la operatorul Bell in aceleasi conditii, adica 0 dolari si abonament de 60 dolari/3ani, cu minute si mesaje nelimitate si 1 gb date.
    Surpriza placuta a fost ca, pt ca nu mai aveau Iphone 5 16 Gb decat alb si eu doream negru, ca sa le devin client, mi-au oferitun Iphone 5 de 32Gb negru, tot gratuit.
    Asa inteleg altii sa atraga clienti…

  3. Pai in Romania totul se face pt profit. Clar nu merita sa dai 379 cu ab de 51 de 2 ani. In afara dezavantajului clar mai e si codat orange. Cel mai bine sa il cumperi la liber si sa il folosesti cu cartela sau ab preferat fara sa fii conditionat de nimic.

  4. @Ionut
    Tie ti se pare profitabil sa platesti 60$/luna timp de 3 ani, chiar daca obtii un telefon gratis ? Si doar 1Gb inclus ?

  5. Nu e chiar asa ,, nustiu de faza cu buyback dar ei acm iti dau Iphone 5 (cica fara contract cred ca sunt blocate pe T-Mobile) si platesti pe luna abonamentul daca pot sa ii zic asa si + 20 de dolari in plus timp de 2 ani (adica 480+ 99 cat dai cand il cumperi) .

  6. Si la noi exista buy back.
    Orange avea, inca are, poate.
    La abonamente chiar ca e japcareala, capitalisti fomisti ce sunt…

  7. 51 euro x 24 luni = 1224 euro

    1224 euro (abonamentul pe 2 ani) + 349 euro (telefonul) = 1573 euro

    1573 euro = 6920 lei + TVA = ~ 8580 lei

    ~ 8580 lei – pret iPhone 5 cu abonament pe 2 ani

    JAF la DRUMUL MARE! 🙂

  8. Orange? Hmm…o adunatura de jepcari. Buy-back la Orange? Isi bat joc de clienti cu banii pe care ii ofera. Iar vizavi de preturi, noi suntem singurii vinovati. Nu e prost cel care cere, ci abonatul! Nu inteleg deloc managementul celor de la RDS. Daca ar imbunatati infrastructura s-ar apropia de operatorii de afara. Stiti cat net mobil ofera RDS? 5 GB pentru 1 euro lunar!!! Dar sunt praf pe partea de semnal. Poate se va remedia, concurenta stimuleaza ofertele avantajoase pentru clienti

  9. @sori… Sunt in state.. Si 60$ chiar nu e mult.. 60$ ii faci in mai puțin de jumătate de zi chiar si la un job basic.. Si pt 60 de $ chiar ai unlimited voce mesaje si mms.. Poate nu ti-ar trebui atat de multe minute dar aici esti taxat si cand suni si cand esti sunat sau primesti mesaj asa ca lumea prefera unlimited.. Cât despre oferta t–mobile chiar e buna 99$ iPhone 5 si plus 20$ pe luna pe lângă abonament de minim 50$ .. Iesi mult mai ieftin… Ideea ca trebuie sa trăiești aici ca sa renteze. Eu am iPhone 5 cumpărat in Ianuarie de la Apple store neverlocked si am încercat sa il folosesc pe tmobile imediat dupa ce au anunțat ca o sa-l vândă si ei.. Dar viteza de net lasa de dorit in zona unde eram eu.. Spuneau ca inca nu e viteza 4G decat pe terminalele vândute de ei.. Si le-am zis ce ați vrea sa fac un telefonul meu acum? Au doar o banda anume ceva de genul.. Is curios daca o sa mai aibă oferta asta si cand o sa iasă 5S sa le dau Telu asta si sa-mi dea ăla nou:)
    Toate bune

  10. Nici eu nu vad implementata la noi asa ceva . Eu am renuntat sa mai cumpar telefon la abonament, stiu ca nu plang operatorii dupa mine dar imi e mie mai bine. Am cumparat un 4s second si sunt mult mai fericit asa decat la ultima achizitie a unui 3gs la abonament .

  11. Oameni buni ex de mai sus e in $ canadieni.. deci puneti mana si calculati!! Si apoi mai zicea cineva mai sus ca dai o gramada pe abonament!!! Si ce vrei sa faci cu el doar sa faci pozee!!? E ca si cand cumperi o masina noua scumpa si o tii in garaj ca sa nu consumi combustibil !! Tipic romanesc !!