Iata primul smartphone pentru orbi

  India este taramul multor inventii, iar printre cele interesante se numara si un smartphone special conceput pentru orbi. In locul clasicului touchscreen, smartphone-ul are implementat un touchscreen special care este capabil sa transforme continutul in tipare ce pot fi atinse, ele avand forma literelor alfabetului Braille. Indienii au avut ideea de a dezvolta acest smartphone vazand ca o foarte mare piata este ignorata de catre marii producatori de terminale mobile, ei gandindu-se ca pot veni cu un produs inovator care va fi achizitionat de multe persoane cu handicap de vedere.

We have created the world’s first Braille smartphone. This product is based on an innovative ‘touch screen’ which is capable of elevating and depressing the contents it receives to transform them into ‘touchable’ patterns. The response during the test has been immense. It comes out as a companion more than a phone to the user. We plan to do more advanced versions of the phone in the future.

  Smartphone-ul foloseste Shape Memory Alloy, o tehnologie care permite materialelor sa retina forma initiala, dar sa se dilate/contracte in timpul utilizarii. Deocamdata nu exista un clip video in care smartphone-ul este prezentat functionand si nu se stie cat de viabil este intregul proiect, insa ele se anunta a fi interesant.

15 COMENTARII

  1. eu sunt nevazator sau orb, da conform tuturor studiilor facute pana acuma singurul smart phone total accesibil pentru noi este iphonele. Poate de aia nici nu apar atatea inovatii dorite de marele public pe iphone pentru ca apple are grija ca tot ce apare din curtea lor sa fie accesibil si pentru noi.

  2. Dar voi va luați telefoane doar ca ai văzut pe unul cu bani ca are si el . Si îl folosești doar ca sa suni si sa dai mesaje ca altceva nu știi sa faci cu el

  3. Si pentru aia care o sa îmi comentati postarea, căutati pe samsungurile stirea cu stevie wonder cand spune despre iphone cat de mult îl ajuta in citirea mailurilor si a text mesaage -giurilor si multe alte chestii

  4. Voi va luati iphone din snobism. Noi nevazatorii il luam si il folosim mai bine ca voi? De voice over a auzit careva? Va duceti la siri. Nu te ajuta la nimic. E o porcarie. Cautati meniul accesibilitate, daca stiti unde e si acolo o sa gasiti adevarata valoare a iphone-ului

  5. Dani cred ca te-ai aprins prea tare si fara rost….
    eu am vazut in belgia nevazatori care se ajutau de telefon nu numai ca sa citeasca mail sau ce spui tu si le spunea pe unde sa o ia si ce mi s-a parut foarte tare e ca ii atentioneaza cand apar obstacole in fata lor , cred ca prin intermediu camerei …
    nu stiu prea multe dar stiu sigur ca nu era iphone si nu avea nici-o treaba cu apple…
    si nu sunt contra apple , ba din contra

  6. Adevarul e ca seby le știe pe toate. Ai căutat ce am zis eu? Am dat doar un exemplu. Dar tu stai in Belgia aia si vezi ce mai găsești :))

  7. In romania, Siri e nul si nu face parte di accesibilitate. Ma aprind cand vad cat poti abera pe un subiect despre care habar nu ai. Si pe iphone poti folosi, ce ai vazut tu in Belgia.

  8. Oricum nu e cazul sa ne certam pentru asta. Poate va folosește si vouă vreodată voiceover sa cititi carti ca tot e la moda ascultatul audio.

  9. e clar ca nu ati inteles ce am vrut sa spun
    eu am zis ca am vazut in belgia pentru ca aici stau momentan si doar atat , sunt convins ce e peste tot ceva de genu asta , nu e belgia mai cu mot si sincer mie nici macar nu imi place ca tara dar nu am ce face…..
    legat de acei nevazatori daca ei chiar stateau cu telefonu respectiv aproape de ureche si ascultau ce le spunea si la un moment dat le spunea daca au obstacole in fata si chestii de genu asta…
    probabil merge pe multe telefoane sau probabil nu , nu asta era ideea
    iar pentru tine mai dani , nu stau sa filmez un om doar pentru ati arata tie ca asa e , daca vrei sa intelegi e ok daca nu e si mai ok , nu ma intereseaza parerea ta si daca aveai ceva sub carcasa iti vedeai de comentariu tau si gata….