O fetita de 4 ani din Marea Britanie a fost diagnosticata ca fiind dependenta de tableta iPad

  Desi ceea ce urmeaza sa scriu in acest articol poate parea hilar pentru multi, totul este cat se poate de real si probabil nu vorbim despre un caz singular. Un psihiatru din Marea Britanie a diagnosticat recent o fetita de 4 ani ca avand o dependenta fata de tableta iPad, ea folosind dispozitivul celor de la Apple inca de la varsta de 3 ani. Psihiatrul sustine ca fetita intra in sevraj daca nu este lasata sa foloseasca tableta pentru a se juca sau a o folosi in mod frecvent, clinica la care lucreaza psihiatrul taxand cu 16.000£ lunar pacientii aflati intr-un program special de detoxifiere digitala.

A GIRL aged four is having psychiatric treatment after becoming Britain’s youngest known iPad addict.  Doctors say she is so addicted to games on her parents’ iPad that she experiences withdrawal symptoms when it is taken away. Her psychiatrist Dr Richard Graham, from Capio Nightingale Clinic in London, said there must be many more addicts of the same age. He commended her parents for seeking help quickly, saying that by age 11, the problem might have become so severe that she would have required in-patient care. His clinic charges £16,000 a month for a ‘digital detox programme’ to wean patients off tablets and other devices. Some spend 36-hour stretches online and operate up to 20 Facebook profiles.

  Se pare ca in Marea Britanie exista mult mai multe cazuri asemanatoare in care copii de varste fragede ajung sa fie dependenti de terminale mobile si nu numai. Se pare ca in anumite cazuri unii pacienti petrec pana la 36 de ore online fara a dormi, problema fiind una extrem de delicata, mai ales ca acest gen de dispozitive fac acum parte din viata noastra de zi cu zi. Problema raportata acum din Marea Britanie este cu siguranta intalnita si in alte tari dezvoltate de pe glob si peste cativa ani o vom vedea prezentata pe larga aproape peste tot.