Tim Cook si-ar fi dorit ca Apple sa lanseze noul iMac in ianuarie 2013

  La sfarsitul anului trecut Apple a lansat un nou model al iMac, dispozitivul avand un design modificat, hardware mai bun si multi oameni interesati sa il cumpere. Din pacate Apple nu a reusit sa produca indeajuns de multe unitati pentru a satisface cererea de pe piata, iar Tim Cook a a firmat in cadrul conferintei audio pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q2 2013 ca si-ar fi dorit ca acest produs sa ajunga pe piata la inceputul anului 2013. Tim Cook si-ar fi dorit ca Apple sa aiba indeajuns de multe iMac-uri noi in inventar pentru a acoperi cererea de pe piata si a nu lasa consumatorii cu un gust amar dupa saptamani de asteptare.

I don’t spend a lot of time looking back… If we could run it over, i would have announced the iMac after the turn of the year… we felt our customers had to wait too long for that specific product… Where the iPad mini was in shortage in the December quarter, I would not have done that differently because we were able to get the product out to many customers that wanted it. In retrospect, I wish it [iMac] was after the turn of the year so customers would not have had to wait as long as they did.

  Afirmatiile lui Cook nu sunt surprinzatoare, insa in general Apple are probleme cu satisfacerea cererii de pe piata si aceasta este probabil o strategie prin care se demonstreaza faptul ca produsele sunt foarte cautate. In cazul iMac-ului nu prea poate fi vorba de asa ceva, la sfarsitul anului trecut aparand destule zvonuri care afirmau ca partenerii Apple au probleme mari in a produce indeajuns de multe iMac-uri pentru toata lumea.