Apple inregistreaza o crestere a cotei de piata in segmentele smartphone-urilor si a telefoanelor mobile, Samsung ramane rege

  Astazi cei de la IDC au prezentat cateva statistici privind vanzarile de smartphone-uri si telefane mobile in Q1 2013, iar pentru Apple vestile sunt bune, insa nu chiar atat de bune precum in cazul Samsung sau LG. Cota de piata a companiei Apple, in segmentul vanzarilor totale de telefoane mobile, a crescut cu 6.6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, adica de la 8.7 la 8.9%. Daca in cazul Apple cresterea este nesemnificativa, in cazul celor de la Samsung vorbim despre o crestere de 22.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, adica de la 23.3% la 27.5%. La polul opus se afla cei de la Nokia care au inregistrat o scadere de 25.1% a cotei de piata si cei de la ZTE care au inregistrat o scadere de 16.2%.

  Trecand de la telefoane mobile la smartphone-uri, Apple a inregistrat exact aceeasi crestere, pentru ca ea vinde doar telefoane destepte, insa in cazul competitorilor sai exista diferente majore si doar in bine. Cei de la Samsung au inregistrat o crestere de 60.7% in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri, LG a inregistrat o crestere de 110.2%, Huawei 94.1%, ZTE 49.2%, iar restul producatorilor au per total o crestere de 37.0%. Practic Apple incepe sa nu mai genereze cresteri atat de mari precum in ultimii ani si asta pe fondul unei cresteri puternice a pietei, semn ca este nevoie de un nou iPhone.