Vanzarile de smartphone-uri au intrecut pentru prima oara vanzarile de feature phones

  In primele 3 luni ale acestui an s-au vandut 419 milioane de telefoane mobile in lumea intreaga si 216 milioane dintre ele au fost smartphone-uri. Ele reprezinta 51.6% din numarul total de telefoane mobile vandute la nivel global si pentru prima oara in istorie s-au achizitionat mai multe smartphone-uri decat feature phone-uri. In ultimii ani ideea de smartphone s-a diluat, telefoanele foarte putenice cu foarte multe functii transformandu-se in dispozitive ieftine care ofera functionalitate doar indeajuns de multa pentru a le integra in categoria smartphone-urilor.

The worldwide mobile phone market grew 4% year over year in the seasonally slow first quarter of 2013 (1Q13) as smartphones outshipped feature phones for the first time. In the worldwide smartphone market, vendors shipped 216.2 million units in 1Q13, which marked the first time more than half (51.6%) the total phone shipments in a quarter were smartphones. The market grew 41.6% compared to the 152.7 million units shipped in 1Q12, but 5.1% lower than the 227.8 million units shipped in 4Q12.

  Majoritatea analistilor si vanzatorilor de telefoane mobile se asteptau ca acest lucru sa se intample, insa nu intr-o perioada de inceput de an, perioada in care in mod normal vanzarile nu sunt chiar atat de puternice. Daca luam in calcul si faptul ca este “criza” in multe tari dezvoltate, atunci cresterea este surprinzatoare, insa conteaza mai putin daca o credem sau nu, important este ca ea exista si anunta o schimbare radicala in preferintele consumatorilor.