Dezvoltatorii sistemului Swype au discutat cu Apple despre posibila implementare a tehnologiei in iOS

  Swype este un sistem revolutionar care permite posesorilor de terminale mobile sa tasteze mult mai usor folosind tastaturile virtuale. Tehnologia presupune utilizarea simplelor gesturi pe tastaturile virtuale, in locul apasarilor, cuvintele fiind scrise prin simpla trasare a unor linii peste cuvintele pe care dorim sa le introducem intr-o casuta de text. Sistemul este foarte popular in randul posesorilor de terminale Android, insa multa lume l-a cerut si in iOS. Avand in vedere ca Apple tine inchis iOS-ul sau, pana recent nu s-a auzit absolut nimic in legagura cu posibila implementare a Swype in sistemul sau de operare.

Q: I was curious as to whether you’ve ever had any contact with Apple. Any conversations to see if they might have been interested in licensing your technology?

A: Hah. The million (ok billion) $ questions. Yes, we have chatted with them, they are very smart and nice.

  Acum aproape o zi, vicepresedintele Swype, Aaron Sheedy, a confirmat, prin intermediul unui comentariu publicat pe Reddit, faptul ca Apple a purtat discutii cu oamenii care se ocupa de dezvoltarea sistemului. Din pacate nu exista detalii cu privire la aceste discutii, insa Swype-ul este detinut de catre cei de la Nuance, Apple colaborand deja cu ei in proiectul Siri. Din pacate nimeni nu stie daca Swype va ajunge vreodata in platforma iOS, insa macar stim ca Apple este interesata de el si probabil va implementa ceva asemanator, dar proprietar.