Alisher Usmanov, unul dintre ce mai bogati oameni de pe glob, a achizitionat actiuni Apple in valoare de 100 de milioane de dolari

  Alisher Usmanov este cel mai bogat om din Rusia, se claseaza pe locul 34 in topul celor mai bogati oameni de pe glob si valoreaza nu mai putin de 19.8 miliarde de dolari. Avand atatia bani la dispozitie, Usmanov s-a gandit ca nu ar strica sa investeasca 100 de milioane de dolari in Apple, asa ca a achizitionat foarte multe actiuni ale companiei. Rusul considera ca pasa proasta prin care trece Apple se va termina foarte curand, el sperand sa obtina un profit frumusel cand va vinde actiunile peste cateva luni de zile.

“I believe in the future of this company even after Steve Jobs,” Usmanov, 59, said in an interview at Bloomberg’s Moscow offices, referring to Apple’s late co-founder. “When the company lost $100 billion of its market value, it was a good time to buy its shares, as the capitalization should rebound.” “Nothing is eternal,” Russia’s richest man said in the April 25 interview. He didn’t specify when he acquired the Apple shares. “But for the next three years I believe Apple is a very promising investment, especially given large dividend payments and buybacks.

  Increderea rusului in compania Apple vine pe fondul anunturilor privind cresterea sumelor oferite ca si dividende catre actionari, o miscare care a revitalizat usor valoarea actiunilor companiei din Cupertino. Anuntul facut de Usmanov va da cu siguranta incredere si altor investitori sa achizitioneze actiuni ale Apple, iar aceste achizitii nu vor face altceva decat sa creasca pretul actiunilor. In general analistii recomanda achizitionarea actiunilor Apple inaintea unor evenimente importante precum WWDC 2013 deoarece ele au un pret mic si cresc repede dupa aceste evenimente si prezentarea unor produse noi.

4 COMENTARII