Prima Pagina BlackBerry CEO-ul BlackBerry sustine ca tabletele vor fi date uitarii in 5 ani

CEO-ul BlackBerry sustine ca tabletele vor fi date uitarii in 5 ani

  Thorsten Heins este CEO-ul companiei BlackBerry, o companie care a pierdut complet batalia data pe piata tabletelor, iar in incercarea de a salva putin din reputatia marelui producator de smartphone-uri acesta sustine ca in 5 ani nu vor mai exista motive pentru a utiliza tablete. Heins sustine ca pentru companii tabletele nu reprezinta un bun model de business, iar din acest motiv consumatorii ar trebui sa renunte instant la ele in favoarea smartphone-urilor cu ecrane foarte mari.

“In five years I don’t think there’ll be a reason to have a tablet anymore,” Heins said in an interview yesterday at the Milken Institute conference in Los Angeles. “Maybe a big screen in your workspace, but not a tablet as such. Tablets themselves are not a good business model.” “In five years, I see BlackBerry to be the absolute leader in mobile computing — that’s what we’re aiming for,” Heins said. “I want to gain as much market share as I can, but not by being a copycat.”

  Blackberry isi propune c ain 5 ani sa devina unul dintre liderii segmentului de terminale mobile fara a copia ideile altora si desi planurile sunt bune, ignorarea tabletelor nu este o strategie desteapta. Ultimii doi ani ne-au demonstrat ca tabletele devin din ce in ce mai populare si inlocuiesc fara probleme PC-urile, asa ca orice producator de telefoane mobile sau PC-uri trebuie sa se gandeasca serios cum sa intre pe aceasta piata, nu cum sa o ignore mai eficient.

 • Florin.S

  Nu e de mirare ca au ajuns unde au ajuns cei de la RIM cu astfel de oameni drept lideri.
  Tabletele dpmdv sunt ca si pasul de la pc la laptop.

 • Kla

  La prima vedere pare aberanta declaratia, dar judecand trendul smartphone-urilor catre ecrane spre 5″ atunci pare plauzibila declaratia. Posibil sa declare asta si pt ca aubesuat in zona de tablete si pt ca focusul va fi spre echipamentele smartphone.

 • alexabv

  Viitorul va fi cu asistenti personali fiabili ( urmasul Siri ) si diverse ecrane cu care ocazional se conecteaza : ochelari ,ceas, ecranul multimedia (fostul tv ) ecrane pe holul scolii,ecrane la hotel, ecrane(display) in masini etc

 • Chatagra

  In 5 ani blackberry va scoate un smartphone cu ecran de 10 inch … Problem solved 😉

 • Olimpiu

  Tabletele inlocuiesc “fara probleme” PC-urile? Poate pentru navigare pe Net, dar mai mult … nu stiu zau.

 • Claudiu daniel

  Olimpiu asta poate in urma unor statistici carora majoritatea doar pt asta le folosesc ! Dar pana sa inlocuiasca pc urile … si tabletele sa dispara …

 • Lucian 4.2

  Astfel de aberatii am mai auzit. Oricum, aceasta nu o intrece pe cea cu 3.5 inch – dimensiunea ideala a unui smartphone.

 • Lucian

  @Lucian 4.2 ai dreptate! Buna asta !

 • vladc

  dimensiunea ideala de 3,5 a fost un timp, declaratia nu a fost inspirata, dar nu era ceva definitiv, pe cand a spune ceva definitiv si delimitat in timp ( peste 5 ani nu vot mai fi tablete) e muuult mai ciudat si denota frustrare

 • Myhnea

  Pentru mine ipad-ul a inlocuit cu succes PC-ul
  Cred ca mai aprind laptopul o data pe luna cand scanez cate ceva la imprimanta dar in rest ipad-ul inlocuieste cu succes un pc
  Singurul lucru pe care il regret la ipad e ca nu am cumparat unul cu 3g in rest reuseste cu succes sa inlocuiasca laptopul
  Bine aici se exclud cei ce se joaca jocuri gen LOL si wow

 • ionutZ

  Ii e ciuda ca na nu a reusit sa isi vanda tabletele si acum spune aberatii din astea 🙂 . Dovada de frustrare,nervi,si de teama de esec.

 • Niceman

  In 5 ani o sa umblam cu monitorul la ureche si o sa se cheme Blackberry 27″

 • Blackberry a promis la lansarea Z10 ca va actualiza Playbook la OS10 dar se pare ca au uitat de tableta. Ideea de a avea un smartphone suficent de puternic care sa poata fi folosit pe post de desktop prin conectarea la diverse periferice a fost incercata si de Motorola fara prea mare succes. Accesoriile erau prea scumpe. Poate Blackberry are in plan ceva mai accesibil.

 • Alex6

  Telefoane retarde, CEO retard

 • Cum poti sa gandesti la acel nivel, atat de vag?

 • Chiar el a spus ca apple troneaza in domeniul tabletelor si acum spune ca in 5 ani o sa dispara deci aceasta declaratie este un fel de atac asupra apple (parerea mea) Apple au scos si un telefon performat si tableta si tableta mini ei au scos si ei nu au avut succes si gata in 5 ani nu o sa mai fi ca au gresit ei cu o tableta WTF??