Magnetii Smart Cover-urilor pentru iPad pot opri defibrilatoarele implantate in inima

  Smart Cover-ul este un accesoriu pentru tablete iPad care permite protejarea ecranului, blocarea/deblocarea tabletei prin acoperirea ecranului si utilizarea sa ca si stand pentru tableta. Smart Cover-ul este un accesoriu extrem de popular, insa din pacate el se poate dovedi a fi un ucigas tacut in cazul persoanelor care au implantate pacemakere. O eleva de 14 ani a descoperit acest lucru in timp ce lucra la un proiect stiintific, magnetii din interiorul Smart Cover-ului dezactivand defibrilatoarele daca tableta este plasata direct deasupra zonei in care acestea au fost implamantate.

The research offers a valuable warning for people with implanted defibrillators, which deliver an electric shock to restart a stopped heart, said John Day, head of heart-rhythm services at Intermountain Medical Center in Murray, Utah, and chairman of the panel that reviews scientific papers to be presented at the Denver meeting. If a person falls asleep with the iPad2 on the chest, the magnets in the cover can “accidentally turn off” the heart device, said Chien, a high school freshman in Stockton, California, whose father is a doctor. “I definitely think people should be aware. That’s why I’m presenting the study.”

  Pacekamerele pot fi blocate de catre magneti, ca element de siguranta, iar apropierea magnetilor din Smart Cover de catre piept poate genera o suspendare temporara a defibrilatoarelor. Eleva a facut un studiu si a sesizat ca 30% din persoanele care au un pacemaker implantat sunt afectate de catre problema, numarul fiind extrem de mare. Din pacate acelasi lucru se poate intampla daca este plasa orice fel de magnet puternic in aceeasi zona a inimii unui posesor al unui pacemaker, deci vina nu este a companiei Apple decat in masura in care nu si-a avertizat clientii in legatura cu acest pericol.

  Desi majoritatea pacemakerelor se reactiveaza singure dupa indepartarea Smart Cover-ului, din pacate unele au nevoie de o repornire manuala, asa ca persoana respectiva poate deceda fara sa stie ca acel defibrilator nu functioneaza. In concluzie, daca aveti un pacemaker implantat, ar fi bine sa nu tineti Smart Cover-ul aproape de inima.