Samsung ar fi castigat o batalie importanta impotriva Apple, atragand unul dintre furnizorii principali de ecrane pentru iDevice-uri

6

  Sharp a fost ales de catre Apple drept unul dintre principalii furnizori de ecrane pentru iDevice-uri, totul in ideea de a inlocui Samsung in colaborarea pentru producerea acestui gen de componente. Problema pentru Apple ar fi ca Samsung a investit in Sharp si a reusit sa convinga conducerea sa renunte la Apple pentru a furniza ecrane pentru produsele proprii. Incepand cu luna ianuarie, cei de la Sharp ar fi oprit furnizarea de ecrane LCD pentru tabletele iPad ale companiei Apple si ar fi redirectionat productia catre tabletele celor de la Samsung.

A surprising Korean report this afternoon emphatically states that Sharp, the leading company in the small & medium-sized LCD panel market, is starkly changing its supply strategy. After inviting investments from Samsung, the Japan-based company is strengthening its cooperation with Samsung. According to the industry on May 8, Sharp stopped the production of LCD panels for iPad as of January this year and started supplying Samsung with small & medium-sized IGZO panels instead.

  Desi deocamdata totul se bazeaza pe informatii neoficiale furnizate de catre angajati ai celor de la Sharp, nu e greu de crezut ca totul ar putea fi adevarat. Sigur este faptul ca Samsung a investit deja in Sharp intr-un moment in care compania avea nevoie de bani pentru a supravietui, iar de aici si pana la o schimbare a strategiei nu este o cale chiar atat de lunga. Era oarecum normal ca Sharp sa renunte la Apple in favoare Samsung pentru a reusi sa se mentina pe linia de plutire, iar cei de la Apple trebuie acum sa isi gaseasca alti parteneri.