Samsung va investi 110 milioane de dolari in Sharp

  Samsung este partener si inamic al companiei Apple, Sharp este unul dintre partenerii care ar fi trebuit sa inlocuiasca, compania coreeana in ceea ce priveste productia de ecrane. Sharp a avut probleme financiare foarte mari in ultimul an, iar cei de la Samsung profita de ocazie pentru a cumpara o parte a pachetului de actiuni al unei companii care lucreaza indeaproape cu Apple. Samsung ar obtine 3% din pachetul de actiuni al Sharp, insa important este parteneriatul in sine, deoarece Samsung ar obtine acces la informatii interne si si-ar asigura un flux constant de ecrane pentru televizoarele sale.

South Korea’s Samsung Electronics Co Ltd is set to invest about $110 million in struggling Sharp Corp, a deal that will ensure it a smooth supply of large-sized TV panels and help bolster the Japanese company’s chances of survival. The 10 billion yen investment will give Samsung a 3 percent stake in Sharp, three sources familiar with matter told Reuters. “Rather than the amount of investment, it is the partnership with Samsung that Sharp gains that is important. Sharp gains an opportunity to use the Samsung platform,” said Tetsuro Ii, chief executive officer of Commons AM, a Tokyo based investment fund.

  Daca pentru coreeni si japonezi parteneriatul este de bun augur, pentru Apple exista o problema, avand in vedere ca Samsung este recunoscuta pentru modul in care isi trateaza informatiile confidentiale. Apple ar putea renunta la o buna parte din colaborarea cu Sharp din cauza acestui parteneriat, totul pentru a isi proteja secretele industriale pe care Samsung abia asteapta sa puna mana.

6 COMENTARII

  1. Nu era vorba anul trecut ca Apple a investit o gramada de bani in Sharp ?
    Sau au lansat doar zvonuri ca sa se bage in seama si sa-i sperie pe cei de la Samsung, care le furnizau si ei ecrane la vremea aia ?

  2. La ora actuala Sharp detine o tehnologie de virf pentru fabricat ecrane ,a fost prezentata la CES 2013 ,banuiesc ca va intra in productie intr-un viitor apropiat.

  3. iulius si care ar fi tehnologia asta de varf??
    din informatiile aparute sunt pe pierdere si sharp
    sunt curios cum arata noile modele de sharp

  4. @ real nu confunda castigul (pierderea in cazul tau ) cu tehnologia , investitia in cercetare costa enorm de aceea unele firme dispar treptat , sharp au dezvoltat unele din cele mai bune ecrane din lume , tehnologie de 4 culori per pixel , etc . Nu sunt prea cunoscuti dar rezultatele cercetarilor au un pret enorm pentru altii gen samsung care isi permit sa fabrice la scara larga ceea ce detin ei