Samsung plateste dezvoltatorii sa dezvolte aplicatii pentru smartphone-urile Galaxy

  Preluand o masura disperata luata de catre Microsoft si BlackBerry in trecut, cei de la Samsung au decis sa ofere recompense banesti dezvoltatorilor care iau decizia de a dezvolta aplicatii speciale pentru smartphone-urile Galaxy. Totul este organizat sub forma unui concurs al carui premii totalizeaza suma de 800.000$, 10 aplicatii norocoase urmand a primii banii coreenilor. Samsung este interesata sa vada aplicatii care au implementata functia Group Play prin care utilizatorii pot partaja rapid si usor poze, filme, contacte, sau alt continut.

We will continue to encourage mobile developers to develop new and innovative applications with newly-launched features of our Galaxy series.

  Google Play-ul este plin de aplicatii, insa majoritatea dintre ele sunt facute pentru o gama foarte variata de dispozitive si nu contin functii speciale ale unui anumit producator. Daca in cazul App Store-ului exista un set de reguli clare si API-uri specifice, pentru Google Play exista atat de multe lucruri, fiecare producator venind cu propriile API-uri, asa ca dezvoltatorii nu prea stiu ce sa aleaga. Ca sa fiu sincer, in cazul Samsung cred ca initiativa se va dovedi a fi de succes, chiar daca Microsoft sau Blackberry nu au avut succes.