Comisarul european pentru telecomunicatii promite realizarea unei piete telecom unice in UE pana in anul 2015

  Neelie Kroes, comisarul european pentru mediul digital, a declarat astazi ca pana la sfarsitul anului 2015 Uniunea Europeana va avea o piata telecom unica, fara granite digitale, fara costuri de roaming, sau alte costuri internationale. Actualul comisar are varsta de 71 de ani si a promis ca inainte sa isi paraseasca postul si sa se retraga are un singur obiectiv de indeplinit, realizarea acestei piete telecom unice care ar permite utilizatorilor sa beneficieze de aceleasi costuri pentru servicii, indiferent in ce tara a UE isi folosesc terminalele.

Digital agenda commissioner Neelie Kroes has promised to roll out a single telecoms market throughout the EU before she leaves office in one and half years. I’m the same age as [ex-Manchester United football club manager] Alex Ferguson, but I have no intention to retire until I’ve knocked down all the barriers to the single market. Just think it through, a telecoms market without borders, without fragmentation, and that is the major priority for the rest of my mandate.

  Ideea este de a elimina fragmentarea impusa de granitele fiecarei tari a Uniunii Europene si in ciuda limitarii costurilor de roaming, clientii sunt in continuare nevoiti sa foloseasca optiuni speciale si sa plateasca costuri majorate pentru a face apeluri telefonice, ori a utiliza internetul in afara propriei tari. Daca initiativa va avea succes, atunci noi vom beneficia in oricare tara a UE de serviciile din tara in care a fost incheiat abonamentul, totul fara costuri suplimentare si fara grija ca am putea avea facturi colosale.