HTC One a fost “vandut” in 5 milioane de exemplare

  HTC One putea fi cel mai popular smartphone al momentului daca taiwanezii reuseau sa suplineasca cererea de pe piata in timp util, insa acum dispozitivul inregistreaza doar jumatate din “vanzarile” terminalului Samsung Galaxy S4. Spun “vanzari” pentru ca o sursa anonima a declarat pentru Wall Street Journal ca 5 milioane de unitati ar fi fost vandute, insa nu se stie daca se vorbeste despre vanzari directe  catre clienti, sau de catre livrari facute patenerilor companiei.

  Exact ca si in cazul Samsung, care cand vorbeste despre “vanzari” se refera de fapt la unitatile trimise catre parteneri si nu la cele vandute la clienti, HTC-ul lasa lucrurile neclare intr-o perioada dificila. In ultimele luni mai multi manageri ai companiei si-ar fi parasit job-ul, insa in ciuda acestor plecari HTC a reusit sa rezolve partial problemele de productie ale terminalului. Chiar daca cele 5 milioane de “vanzari” ar fi de fapt catre parteneri, terminalul se descurca oricum bine si ar putea readuce HTC-ul pe un trend profitabil.

  Ma bucur sa vad ca HTC-ul genereaza concurenta serioasa pe piata, m-as fi bucurat mai mult daca reusea sa se apropie si mai tare de Apple/Samsung, insa este totusi un inceput bun.