Prima Pagina Apple Controlul impus de Apple asupra componentelor mentine preturile ridicate pentru repararea terminalelor...

Controlul impus de Apple asupra componentelor mentine preturile ridicate pentru repararea terminalelor iPhone 5

  Apple controleaza extrem de strict componentele pe care partenerii sai le produc si le livreaza catre Apple Store-uri, iar acest control strict a mentinut preturile de reparare a dispozitivelor la un nivel foarte ridicat. Conform celor de la MarketWatch, in SUA inlocuirea ecranului unui terminal iPhone 5 poate costa mai mult decat achizitionarea unui terminal nou cu abonament. Inlocuirea unui ecran pentru iPhone 5 costa pana in 229$, cu 29$ mai mult decat pretul unui iPhone 5 nou cumparat cu abonament, pretul fiind mare in conditiile in care noul design simplifica procesul de inlocuire a componentei.

The company charges as much as $229 to replace an iPhone 5 with a broken screen. That’s more than the $200 price of the device with a two-year contract. There is a tight control on iPhone 5 components in the market, [repair firm iCracked founder AJ] Forsythe says. “Market forces determine the price,” he says. “Apple sells about 300,000 iPhones a day and, as the repair market grows, prices will get lower.” “Apple controls everything from the manufacturing to the gear for the iPhone 5,” says Jeff Haynes, editor at deal site TechBargains.com. As the iPhone 5 is larger than the 4, the cost for replacement parts rises, he says.

  In cazul unui iPhone 4S inlocuirea unui ecran costa doar 95$, deci jumatate din pretul de inlocuire pentru iPhone 5 si diferenta este foarte mare. Se pare ca felul in care Apple isi controleaza componentele a determinat o crestere a acestor preturi, unele service-uri reuzand si acum sa inlocuiasca ecrane fie din indisponibilitatea lor, fie din cauza preturilor mari. In final, modul in care Apple controleaza totul a dus la cresterea preturilor pentru aceste componente si ele probabil nu sunt singurele afectate.

 • Ce ar fi daca tiar pune un ecran nefunctinal tiar place eu nu cred eu nu cred ca de geaba controleaza componentele, nu coboara ei chiar asa de jos incat sa aduca in store-uri componente nefunctional , intrdevar este mai scump dar totusi functioneaza

 • Victor Preda

  @Sergiu , “ti-ar ” placea sa-ti duci masina in service iar parbrizul sa coste cat jumatate din masina …
  ” degeaba ” … “intr-adevar” …..ai trecut prin scoala precum gasca prin apa ….

 • daniel

  Ai dreptate sergiu..victor nu te lua de sergiu aiurea ti-ar conveni ca la iphone 5 in loc de display retina sa iti fie pus o copie de lcd?? Nu cred in fine multi cred ca se multumesc doar cu piese fake pt ca onsa coste putin … Dar in felul acesta nu ar mai fii apple un produs high ..

 • Si cu toate astea tot cedeaza si au anumite defecte de fabricatie, chiar si minunatele ecrane.

 • totomess2001

  Confirm, cea mai ieftina inlocuire display 900 RON, la service unde nu-ti “taie” nimeni factura si oricum ramai fara garantie la produs. Germanos 1200 RON, tel nou, dar ti-l retin pe cel cu display spart. Au facut chestia praf ca sa zic asa, as recomanda tuturor sa mai ramana o vreme la 4S-uri.