Prima Pagina Apple Apple pregateste programe de buy-back pentru a creste vanzarile de iPhone-uri

Apple pregateste programe de buy-back pentru a creste vanzarile de iPhone-uri

  Compania Apple se pregateste sa lanseze programe de trade-in/buy-back pentru a creste vanzarile de terminale iPhone, o miscare pe care probabil trebuia sa o faca pe mult. In cadrul acestor programe compania urmeaza sa le permita utilizatorilor sa aduca un iPhone vechi intr-un Apple Store unde dispozitivul este evaluat, este preluat, iar in schimbul sau va fi cel mai probabil oferit un voucher sau o reducere pentru achizitionarea unui iPhone nou. Apple are asemenea programe pentru alte produse ale sale, insa oferirea unuia pentru iPhone-uri este o premiera.

  Apple a incercat prin diverse metode sa creasca vanzarile de iPhone-uri, insa in fata fortei celor de la Samsung este nevoita sa ofere diverse promotii pentru terminalele sale in ideea de a obtine mai multi bani. Aceasta masura va avea cu siguranta un efect pozitiv asupra vanzarilor, insa multi utilizatori vor ramane cu siguranta dezamagiti de preturile oferite de catre companie. In general programele de acest gen implica oferirea unui pret mic pentru terminalul vechi, dar in SUA exista multiple business-uri de succes construite pe acest principiu.

  In ciuda opiniei unora, Apple a derulat programe similare in vara anului trecut cand a preluat terminale iPhone 4 sau iPhone 4S oferind vouchere pentru achizitionarea de terminale iPhone 5. Daca sperati ca asemenea programe sa ajunga in Romania, va recomand sa va razganditi.

UPDATE: Se pare ca programul va fi disponibil doar in SUA pentru inceput, cei de la Apple colaborand cu Brightstar pentru intregul proces. Terminalele colectate de catre compania Apple ar urma sa fie revandute in pietele aflate in curs de dezvoltare, mai exact Africa, ideea fiind de a oferi posibilitatea de crestere in piete in care clientii cauta terminale foarte ieftine.

 • Gabyy

  La noi in România se poate asta?

 • daniel

  …..sa aduca un iPhone vechi intr-un Apple Store…..
  Noi nu avem apple store…..asa k NU

 • Mihai

  E o prostie sa dai telefonul la buy back… Mai bine îl vinzi altei persoane și obții cu siguranță mai mulți bani decât îți dau cei de la Apple. In situații disperate( nu știu care ar fi acelea) îl poți da la buy back și in România. Cei de la Germanos – Cosmote și probabil și alți operatori de telefonie din România au programe de buy back, iar pentru un iPhone 5 de 16gb oferă 270€ dacă funcționează( ceea ce e foarte puțin după părerea mea) dar dacă telefonul nu arată tocmai bine s-ar putea sa fie convenabil.

 • Lucian 4.2

  Apple sunt disperati sa creasca vanzarile pentru ca au pierdut si ultimul bastion in care erau pe primul loc : la iei acasa, in America.
  In luna Mai, Galaxy S4 a depasit la vanzari iPhone 5 in SUA.
  Deci masura de buy-back e binevenita si va avea ca efect, probabil, revenirea pe primul loc la vanzari in SUA.

 • AndreiX

  A depasit un drac, trollule . Ia vezi graficele de acum cateva zile cu Apple +1.4% si Samsung + 0.6% …

 • Lucian 4.2

  @AndreiX : mai citeste o data ce am scris. E vorba de luna Mai. Graficele de acum cateva zile nu se refereau la Mai pentru ca luna nu era inca incheiata. Inainte sa dai raspunsuri aiurea, documenteaza-te.