iDevice-urile inregistreaza cea mai mare rata de utilizare seara

  Compania Flurry, specializata pe dezvoltarea de software ce permite analizarea modului in care ne utilizam iDevice-urile, a lansat recent un studiu interesant legat de americanii care detin iDevice-uri. Conform celor de la Flurry, rata de utilizare a iDevice-urilor intr-o zi obisnuita atinge nivelul maxim in jurul orei 9 seara, atunci cand toata lumea se intoarce acasa pentru a se relaxa. Daca va uitati la graficul de mai sus, veti realiza ca rata de utilizare creste gradual incepand cu ora 7 dimineata, iar pana la ora 9 seara ajunge la o valoare aproape tripla, lucru perfect normal avand in vedere ora despre care vorbim.

App usage steadily increases over the course of the day and ultimately peaks in the evening (unlike TV which remains low then has a dramatic jump in the evening.) This is a big change of perspective for media planners who have been used to weighting their budgets toward evening TV. In an app-centric world, that spend could effectively be spread throughout the day given consumers are reaching for their devices consistently throughout their waking hours.

  In ceea ce priveste modul de utilizare in cazul tinerilor cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani, majoritatea dintre acestia utilizeaza aplicatii penru Sport, sanatate si fitness, la distanta foarte mica aflandu-se aplicatii pentru muzica sau entertainment, cele pentru lifestyle si shopping ocupand pozitia a treia. In mod interesant, jocurile ocupa penultima pozitie, chiar inaintea aplicatiilor pentru informatii curente sau reviste, semn ca dezvoltatorii de jocuri inca au o piata foarte mare pe care nu o “ataca”. Studiul a fost facut pe peste 15.000 de americani si ar trebui sa fie destul de relevant.