Apple sustine casatoriile intre persoane de acelasi sex, lauda in mod public o hotarare a Curtii Supreme din SUA care protejeaza acest drept

  Presupun ca sunteti familiarizati cu faptul ca Tim Cook este gay si ca politica Apple de cativa ani de zile este de a sustine libertatea sexuala si casatoriile intre persoane de acelasi sex. Aceasta sustinere a fost manifestata de catre Apple si in cursul zilei de astazi, cand a “salutat” in mod public o decizie a Curtii Supreme din SUA, aceasta declarand neconstitutionala interzicerea acestui gen de casatorii. Daca sunteti uimiti de ceea ce face Apple, va anunt ca Google, HP si alte mari companii din Silicon Valley sustin acelasi gen de casatorii intr-o la fel de mare masura, Google modificand chiar si casuta de cautare a Google.com, iar pentru a vedea totul in actiune este de ajuns sa tastatui cuvantul gay.

Apple strongly supports marriage equality and we consider it a civil rights issue. We applaud the Supreme Court for its decisions today.

  Comunitatea gay din SUA beneficiaza de suportul unor companii extrem de puternice si influente, iar desi decizii precum cea data astazi se aplica doar in California, nu va trece mult timp pana in intreaga SUA va fi oferita posibilitatea cuplurilor de acelasi sex de a se casatori in mod legal.