Apple ar fi cumparat o parte dintr-o fabrica taiwaneza, intentioneaza sa isi produca propriile chip-uri

  Desi Apple a incheiat recent un parteneriat cu TSMC pentru a reusi sa se distanteze de cei de la Samsung, compania pare sa fie interesata sa si produca propriile chip-uri pentru iDevice-uri. Conform unei publicatii americane, cei de la Apple ar fi cumparat o parte a unei fabrici taiwaneze, iar prin internediul sau ar intentiona sa fabrice o parte dintre viitoarele chip-uri ale iDevice-urilor. United Microelectronics Corporation este compania cu care Apple ar fi intrat in parteneriat si desi in trecut au existat zvonuri privind o posibila colaborare dintre ele, iata ca abia acum s-ar fi inchegat ceva.

Apple has just done something that SemiAccurate has been expecting for months and entered the fab industry. No we are not joking, Apple just bought into a fab, and not in a trivial way either.

  Nu stiu cati analisti se asteaptau ca Apple sa faca o miscare de acest gen, insa aceasta este o evolutie logica a lucrurilor, mai ales pentru o companie precum Apple. Avand peste 1000 de ingineri care dezvolta chip-uri in interiorul Apple, compania avea nevoie si de o fabrica in care sa poata produce aceste chip-uri, iar noul parteneriat i-ar putea oferi exact ceea ce are nevoie. Desigur ca Apple nu poate produce indeajuns de multe unitati pentru a renunta la Samsung, sau chiar la TSMC, insa chiar si asa Apple va avea o fabrica in care isi va putea produce unele chip-uri pentru “consum” propriu.