iPhone 7 va avea un chip A9 fabricat de catre Samsung in baza unui nou acord incheiat cu Apple

  Desi Apple a incheiat un acord cu TSMC pentru fabricarea de chip-uri A8 dedicate viitoarelor terminale iPhone 6, iPad 6 si iPad Mini 3, cei de la Apple au incheiat un acord cu Samsung pentru a produce in 2015 chip-urile A9 pentru iPhone 7, iPad 7 si iPad Mini 4. Chip-ul urmeaza sa fie produs folosind un proces de fabricare de 14nm, cei de la Samsung urmand a utiliza acest proces abia din anul 2015. Acordul incheiat cu TSMC presupunea producerea chip-urilor A8, A9 si A9X si trecerea la statud de furnizor principal de chip-uri pentru iDevice-uri, insa Apple continua sa ramana legata de Samsung din acest punct de vedere.

Samsung Electronics had supplied the AP [application processor] to Apple since 2007 but lost the contract to supply 20 nano AP A8 chips to Apple to Taiwan’s TSMC last year when it was engaged in patent disputes with Apple. Samsung Electronics developed state-of-the-art 14 nano models ahead of its rival TSMC, regaining the order from Apple.

  Desi Apple a dat de inteles ca ar avea de gand sa renunte la Samsung ca si producator principa de chip-uri pentru iDevice-uri, deocamdata nu pare sa poata face acest lucru, deoarece TSMC, sau alte companii, nu pot produce indeajuns de multe componente pentru a sustine productia la nivelul cerut de catre Apple. Pentru noi conteaza mai putin cine anume produce aceste componente pentru iDevice-uri, insa pentru Apple problema este mare, deoarece Samsung are tendinta de a “imprumuta” tehnologii si design-uri de la cei din Cupertino.