Prima Pagina Noutati Politia de frontiera din Marea Britanie iti poate descarca datele din telefon...

Politia de frontiera din Marea Britanie iti poate descarca datele din telefon la intrarea in tara

  O masura luata recent de catre politia de frontiera din Marea Britanie ar putea degenera intr-un scandal international, deoarece ofiterii serviciului pot descarca datele din telefoanele oricarei persoane care intra in tara. Fie ca intrarea se face printr-un aeroport, o gara sau un port, politia de frontiera are, conform legii, dreptul de a confisca terminalul mobil al oricarui calator, de a descarca datele personale din el si de a le retine oricat timp are nevoie. Cei de la Telegraph au oferit aceste informatii pentru lumea intreaga si ei sustin ca legea este atat de vaga incat ofera politiei posibilitatea de a retine datele fara a avea vreo suspiciune in legatura cu persoanele in cauza.

Officers use counter-terrorism laws to remove a mobile phone from any passenger they wish coming through UK air, sea and international rail ports and then scour their data. The blanket power is so broad they do not even have to show reasonable suspicion for seizing the device and can retain the information for “as long as is necessary”. Data can include call history, contact books, photos and who the person is texting or emailing, although not the contents of messages.

  Puterea de care se bucura politia de frontiera din Marea Britanie urmeaza sa fie supusa unei examinari, urmand ca apoi o serie de reguli sa fie impuse pentru a preveni abuzurile care in mod cert pot sa apara extrem de usor. Marea Britanie este doar una dintre tarile in care se aplica asemenea tactici pentru persoanele care calatoresc, SUA avand un sistem similar, insa in general este nevoie de existenta unor motive serioase pentru a descarca datele personale din terminalele mobile, lucru pe care in Marea Britanie legea nu il cere.