Apple breveteaza un proces tehnologic prin care ar putea fabrica iDevice-uri cu structuri din metal lichid

  De ani de zile ni se tot spune ca Apple urmeaza sa lanseze pe piata iDevice-uri fabricate folosind metal lichid, un aliaj special care a carui tehnologie de fabricatie a fost licentiata de catre Apple cu ani in urma. Desi era greu de dezvoltat structuri din metal lichid pentru iDevice-uri sau Mac-uri, cei de la Apple au perfectionat procesul de productie si sunt capabili sa produca fasii subtiri de pana la 0.1mm cu acest material. Chiar daca Apple a utilizat pana acum acest metal doar pentru a produce sertare SIM si chei pentru scoaterea lor, compania ar putea utiliza materialul pentru viitoarele sale produse, daca va decide sa investeasca masiv pentru implementarea noului proces de fabricare.

In one embodiment, a first molten metal alloy is poured on a second molten metal of higher density in a float chamber to form a sheet of the first molten that floats on the second molten metal and cooled to form a bulk solidifying amorphous alloy sheet. A float plant, which operates non-stop for between 10-15 years, could make around 6000 kilometers of BMG glass a year in thicknesses of 0.1 mm to 25 mm, more preferably 0.4 mm to 15 mm and in widths up to 3 meters, for example.

  Daca va intrebati de ce ar fi benefica implementarea unui asemenea material in iDevice/Mac-uri, ei bine aspectul si rezistenta produselor sunt doar oua dintre motive. Daca adaugam la ele si faptul ca produse de genul acesta ar fi greu de copiat, deoarece concurenta nu ar putea reproduce metalul lichid, atunci am putea spune ca Apple ar putea avea un mare avantaj pe piata. Problema este ca nimeni nu crede ca vom putea vedea produse cu un asemenea metal in urmatorii ani, iar in general brevetele de inventie ale Apple raman doar la stadiul de brevet, deci nu ar trebui sa ne facem prea multe sperante ca vom vedea curand asa ceva in iDevice-uri.