Apple angajeaza experti in fitness si produse medicale pentru producerea iWatch

  Apple investeste mult timp si bani in proiectul iWatch, atat de mult incat a angajat o serie de experti in dezvoltarea de produse medicale, o serie de experti in fitness si desigur o serie de experti in dezvoltarea de produse care pot fi purtate de catre utilizatori. Bob Mansfield, fostul SVP care si-a dat demisia si a fost angajat din nou in cadrul Apple, ar conduce echipa care dezvolta produsele asemanatoare iWatch-ului, iar atat el cat si alti membri ai echipei de conducere a Apple au testat diverse produse precum Nike Fuel Band, sau Jawbone Up.

  In baza experientei avute cu aceste dispozitive, Apple isi va coordona noii angajati pentru a dezvolta un iWatch, sau alte produse care pot fi purtate de catre utilizatori(wearables), insa deocamdata nu stim ce anume va ajunge pe piata si cand se va intampla acest lucru. Apple a angajat pana acum persoane specializate in dezvoltarea de aparate care: masoara nivelul glucozei din sange, mapeaza venele membrelor si nu doar atat. Apple a angajat o echipa intreaga de oameni a unei companii numite C8 MediSensors, aceasta dezvoltand senzori biometrici, insa dand faliment in cursul anului trecut.

  iWatch-ul urmeaza sa fie prezentat ca un dispozitiv capabil sa faca o multitudine de lucruri, separat de functiile smartwatch-urilor din ziua de astazi, iar acesti senzori biometrici vor avea un rol esential. Dispozitivul ar putea fi controlat folosind un ecran tactil asemanator cu cel al iPod Nano, pe care il vedeti in poza, iar functiile sale sunt deocamdata in proces de dezvoltare. Apple vrea sa intre pe piata smartwatch-urilor cu un dispozitiv revolutionar, cu un dispozitiv capabil de functii pe care smartwatch-urile de acum nu le au, insa ramane de vazut cand va decide ca este momentul potrivit pentru lansarea sa.