Prima Pagina Apple iPhone 5S – cititorul de amprente ar putea fi implementat direct in...

iPhone 5S – cititorul de amprente ar putea fi implementat direct in ecran

[youtube]http://youtu.be/esnuP_iJTzY[/youtube]

  iPhone 5S ar urma sa contina un cititor de amprente, cel putin asta ne dau de inteles cele mai recente zvonuri care au legatura cu viitorul dispozitiv Apple. Daca pana acum s-a zvonit ca terminalul ar urma sa aiba acest senzor inclus in butonul Home, componentele aparute pana cum pe internet au infirmat aceasta teorie. In lipsa unor explicatii, o noua teorie ne da de inteles ca Apple ar putea implementa un cititor de amprente direct in ecranul terminalului, permitand scanarea degetelor prin simpla plasare a lor peste ecran.

  Teoria are la baza un nou brevet de inventie inregistrat astazi companiei Apple, in el compania descriind cum ar putea functiona un iDevice cu un cititor de amprente integrat in ecran. Practic software-ul disponibil in iOS ar scana apasarile noastre si ar determina singur daca utilizatorul care foloseste terminalul este proprietarul sau de drept, in acest caz oferindu-i acces la orice si permitandu-i sa faca plati sau sa acceseze documente criptate, de exemplu. In cazul in care iOS-ul detecteaza incercarea de a accesa fisiere de catre o persoana neautorizata, el ar bloca automat accesul, pana la autentificarea utilizatorului.

  Daca va uitati la clipul video de mai sus, veti observa cum poate functiona un asemenea sistem pe smartphone-uri, compania Validity implementand deja ceva asemanator intr-un terminal mobil. Avand in vedere ca exista atat de multe zvonuri legate de implementarea unui cititor de amprente in iPhone 5S, exista sanse ca Apple sa urmeze exact aceeasi cale.

 • Mario

  Și ce așa spectaculos?

 • Markovnikov

  acuma, sunt 2 posibilitati:

  a) ori amplaseaza senzorul in buton, astfel cand apesi butonul ca apoi sa glisezi peste ecran pentru deblocare

  b) in ecran – activandu-se cand glisezi degetul peste ecran pentru deblocare

  oricare ar fi, sunt foarte ok pentru utilizator, el nefacand niciun gest/lucru in plus fata de pana acuma

 • Mario

  S4 îl controlezi fără să-l atingi, cu ce e mai bun un cititor de amprente decât un cod pin

 • Damian

  @Mario, nici macar nu are sens sa incerc sati raspund la intrebare

 • Alex

  @damian- a ajuns o munca grea si ganditul asta. Like pt raspuns

 • Mario

  Nu intrați în panică, e doar părerea mea,

 • Zimos

  @Damian +1

 • BONDY

  mare scofala !

 • BONDY

  mai bine scoteau home button sa nu se mai strice si ,sai fi copiat pe cei de la htc 1 ,e mult mai ok

 • Mario

  Corect Bondy

 • Alex

  Dau la pariu ca va fi implementat cel mai devreme la iPhone 6 nu la 5s
  Hai sa privim in trecut… E o schimbare radicala si pana acum nu au avut loc astfel de schimbari la telefoane cu S-ul in coada…

 • Damian

  Priveste tu in trecut si apoi privim si noi: tu vrei sa spui ca in 2009(3GS) posibilitatea de a inregistra pentru prima data continut video pe iPhone nu a fost nimic important nu ? Sau in 2011(4S) asistentul vocal Siri( cel mai bun la ora actuala) dupa care sau facut nenumarate copii pentru ca era o schimbare “radicala” in modul de folosire al unui Smartphone (S Voice, Google Now..) nu a fost nimic impresionant asa-i ?