iPhone 5S – cititorul de amprente ar putea fi implementat direct in ecran

[youtube]http://youtu.be/esnuP_iJTzY[/youtube]

  iPhone 5S ar urma sa contina un cititor de amprente, cel putin asta ne dau de inteles cele mai recente zvonuri care au legatura cu viitorul dispozitiv Apple. Daca pana acum s-a zvonit ca terminalul ar urma sa aiba acest senzor inclus in butonul Home, componentele aparute pana cum pe internet au infirmat aceasta teorie. In lipsa unor explicatii, o noua teorie ne da de inteles ca Apple ar putea implementa un cititor de amprente direct in ecranul terminalului, permitand scanarea degetelor prin simpla plasare a lor peste ecran.

  Teoria are la baza un nou brevet de inventie inregistrat astazi companiei Apple, in el compania descriind cum ar putea functiona un iDevice cu un cititor de amprente integrat in ecran. Practic software-ul disponibil in iOS ar scana apasarile noastre si ar determina singur daca utilizatorul care foloseste terminalul este proprietarul sau de drept, in acest caz oferindu-i acces la orice si permitandu-i sa faca plati sau sa acceseze documente criptate, de exemplu. In cazul in care iOS-ul detecteaza incercarea de a accesa fisiere de catre o persoana neautorizata, el ar bloca automat accesul, pana la autentificarea utilizatorului.

  Daca va uitati la clipul video de mai sus, veti observa cum poate functiona un asemenea sistem pe smartphone-uri, compania Validity implementand deja ceva asemanator intr-un terminal mobil. Avand in vedere ca exista atat de multe zvonuri legate de implementarea unui cititor de amprente in iPhone 5S, exista sanse ca Apple sa urmeze exact aceeasi cale.