Guvernul american testeaza noul sistem antifurt al iOS 7

  In iOS 7 compania Apple a implementat Activation Lock, despre care v-am vorbit aici, sistemul blocand complet un iDevice care a fost furat, daca posesorul sau activeaza acest lucru prin interfata Find My iPhone. Terminalul nu va mai putea fi activat vreodata fara a se introduce Apple ID-ul si parola proprietarului de drept, iar masura a fost introdusa la presiunile guvernului american. Pentru a testa eficacitate acestui nou sistem, guvernul a adunat in New York cativa dintre cei mai buni experti in securitate, cerandu-le sa sparga sistemul companiei Apple, dar si pe cel al Samsung.

While we are appreciative of the efforts made by Apple and Samsung to improve security of the devices they sell, we are not going to take them at their word. Today we will assess the solutions they are proposing and see if they stand up to the tactics commonly employed by thieves. Finding technical solutions that will remove the economic value of stolen smartphones is critical to ending the national epidemic of violent street crimes commonly known as ‘Apple Picking’. 

  Expertii in securitate vor incerca sa exploateze sistemele, exact cum ar putea-o face hotii, si abia in cursul zilei de astazi vom afla daca ei au avut succes sau nu. iOS-ul nu este chiar atat de greu de exploatat, iar daca la mijloc se afla si o solutie de jailbreak, atunci accesul la sistemul de operare se face foarte usor, iar Activation Lock-ul ar putea fi inlaturat in cativa pasi simpli. Implementarea acestui sistem va obliga Apple sa blocheze si mai rapid solutiile de jailbreak pentru iOS, asa ca lupta va deveni si mai acerba in viitor, mai ales ca guvernul american obliga Apple sa implementeze asemenea sisteme.

10 COMENTARII

  1. Foarte bine, se face o jumatate de an de cand numai am JB , si iOS7 vine cu multe argumente bune pt a nu face JB, sper sa nici nu apara vreodata

  2. sunteti cu capul, daca vrei un telefon simplu ia-ti nokia 3310, eu unul nu imi iau urmatorul telefon de la apple daca nu apare jailbreak , si nu fac jailbreak pentru a lua aplicatii crack-uite , dar pur si simplu cydia iti customizeaza telefonul cum vrei tu , niciodata nu va aparea un sistem de operare cu toate functiile din cydia, asa ca numai comentati aiurea si avand jb pe telefon.daca iti place sa fi legat , ia un telefon cu functie de calculator si apelare. hai si cu camera.

  3. David, fiecare are dreptul sau la parere, nu mai este nimic vital in cydia, iar majoritatea temelor, tweak-urilot sunt facute din topor. Cand vorbim despre iPad se schimba un pic situatia, dar oricum, safety first cand vine vb de tel unde ai stocate toate aspectele vietii moderne, sociale

  4. Ai dreptate , insa nu am vazut vreo stire in care exista troieni in ios , fata de android ma refer, nu prea au mai aparut cei drept, insa toate tweak-urile … sunt tot acolo, iti pot face o listuta cu twearkuri care nu le gasesti in ios , uite cel mai bun exemplu ar fi iblacklist, care nu are nicio legatura cu cel de la ios7 , ar mai fi ppspp care , este uimitor , rulezi jocuri de psp pe ios, bineinteles nu este functional la toate jocurile dar este uimitor ca se poate ! si alte alte tweakuri:)

  5. @david ce iti mai trebuie in plus la un blacklist fata de ce ofera ios7?? singurul lucru ar fi posibilitatea blocarii unui apelant neidentificat, in rest nu vadce altceva ar mai fi. ppspp? de ce as rula jocuri de psp pe ios? sunt destule pt ios in store, iar daca vreau ceva mai calumea imi iau o consola.
    Jailbreak-ul da ofera posibilitatea de a customiza telefonul dupa bunul plac, dar are o groaza de minusuri pe langa securitate: ingreuneaza telefonul mult, creste consumul de baterie.