Apple continua sa discute cu Samsung despre o posibila incheiere amiabila a problemelor legale

  Anul trecut Apple si Samsung au avut discutii care aveau drept scop gasirea unei solutii pentru rezolvarea problemelor legale care le-au motivat sa deschida zeci de procese in lumea intreaga. In baza unor documente obtinute de la diverse instante, cei de la Wall Street Journal sustin ca Apple si Samsung au derulat o serie de intalniri in ultimele luni, in luna februarie companiile fiind aproape de a incheia un acord, insa discutiile s-au oprit brusc. Se pare ca Samsung ar fi propus un posibil acord de licentiere reciproca a unor tehnologii, insa cei de la Apple nu ar fi fost de acord, lucru care era de asteptat.

Apple Inc. and Samsung Electronics Co. have held a series of private negotiations about their patent disputes since last summer when Apple notched a victory in one case, according to legal documents and people familiar with the matter. The negotiations included face-to-face meetings in Seoul, South Korea, in December, one document states. The two companies even appeared to come close to a settlement in February before talks cooled off. In the negotiations, described sparingly in heavily redacted documents from the U.S. International Trade Commission made public earlier this month and by people familiar with them, Samsung has pushed for a broad patent cross-licensing deal that could settle all outstanding litigation between the companies. It is unclear whether Apple was interested in such a deal.

  Anul trecut reprezentantii Apple au afirmat ca Samsung cere sume prea mari pentru licentierea unor brevete FRAND, acesta fiind principalul motiv pentru incheierea negocierilor in acea perioara, problema repetandu-se probabil acum. Desi Samsung si Apple colaboreaza pentru fabricarea unei multitudini de componente importante ale iDevice-urilor, cele doua companii au si un razboi legal deschis in momentul de fata, insa in ciuda beneficiilor aduse de o posibila incheire amiabila a disputelor, niciuna nu pare dispusa sa cedeze.

2 COMENTARII