Prima Pagina Apple Apple cere scoaterea din vanzare a unor terminale Samsung comercializate in SUA

Apple cere scoaterea din vanzare a unor terminale Samsung comercializate in SUA

  Daca tot este sustinuta de catre administratia prezidentiala din SUA si Obama a anulat ordinul prin care urma sa fie interzisa importarea anumitor iDevice-uri, compania Apple a devenit ceva mai curajoasa. Compania urmeaza sa ceara maine unei instante de apel sa scoata din vanzare anumite terminale ale celor de la Samsung deoarece ele ar incalca brevetele sale de inventie. Cererea vine la un an distanta de la finalizarea procesului prin care Samsung a fost initial obligata sa plateasca peste 1 miliard de dolari catre Apple pentru incalcarea unor brevete de inventie.

The company will ask a U.S. appeals court tomorrow to block sales of Samsung models a California jury found violated patents for the iPhone’s look and features. Later, a U.S. trade agency is expected to say if it will halt some Samsung imports based on other Apple patent-infringement claims. For Cupertino, California-based Apple, making Samsung change or stop selling some smartphones and tablet computers is more important than money. The $1 billion verdict it won at trial last year equals less than two weeks’ worth of iPhone sales and one-seventh of Samsung’s second-quarter profit.

  Aceasta nu este prima oara cand Apple cere interzicerea vanzarii unor terminale Samsung in baza verdictului de anul trecut, insa pana acum nu a reusit sa convinga vreun judecator ca trebuie sa ia aceasta masura. Terminalele puse in discutie au cel putin 2 ani de disponibilitate pe piata, genereaza vanzari foarte mici, deci oricum nu ar conta foarte mult daca ele ar fi retrase sau nu, insa aici este vorba despre o batalie a orgoliilor.

 • Cristi

  Cred ca ar trebui sa le fie rusine sa mai faca asta dupa ce s-au folosit de Obama si dreptul lui de veto pentru a putea vinde ei terminale in USA.

 • Crom

  @Cristi – nu are de ce sa le fie rusine. E tara lor, economia lor, o gestioneaza cum vor. Daca asta aduce beneficii economice Americii, e o decizie legitima. Daca in casa ta vine un strain, el va juca dupa regulile tale.

 • Georgian

  Si mie mi se pare destul de penibila miscarea lor…

 • Bogdanc.

  pana se supara baietii de la Samsung, si o sa le zica stop….sa va faceti ecranele , memoriile, procesoare in alta parte…..
  o sa vina si momentul ala.

  oricum ei se cearta…si tot ei se impaca.

 • Marcu

  Marketing b-shet. Nimc altceva. Fanaticii dintr-o parte si alta au pe ce se certa iar cand e gata diacutia, fiecare intra in stire-ul lui si isi cumpara cate ceva.

 • Olimpiu

  @ Bogdanc. – Nu zic stop, fii pe pace, ca le vand catre Apple pe o gramada de bani si in plus au cunostinte despre ce pregateste Apple, deci le convine de minune …

 • Pingback: In SUA Apple obtine un ordin de interdictie a importului unor produse Samsung | iDevice.ro()