In SUA Apple obtine un ordin de interdictie a importului unor produse Samsung

3

  Va spuneam zilele trecute ca Apple urmeaza sa ceara interzicerea importului si vanzarii unor produse Samsung in SUA, in baza unui proces castigat anul trecut, iar acum va spun ca doleantele companiei s-au infaptuit. Conform ITC, Samsung a incalcat un brevet de invetie apartinand lui Steve Jobs, aceasta descriind o multitudine de functii ale touchscreen-urilor multitouch, dar si un brevet de inventie care acopera o tehnologie prin care terminalele mobile detecteaza castile sau alte accesorii conectate la ele. In baza deciziei ITC, mai multe terminale Samsung vor fi interzise la import in SUA, compania urmand a vinde dispozitivele din stoc, apoi scotandu-le din oferta.

Today the United States International Trade Commission (USITC, or just ITC) handed down its final ruling on Apple’s July 2011 complaint against Samsung. An import ban has been ordered and will take effect at the end of the 60-day Presidential review period. An import ban has been ordered and will take effect at the end of the 60-day Presidential review period. Even though there may be expectations in South Korea that Samsung should benefit from a Presidential veto only because Apple just won one last Saturday, “me too” doesn’t make sense here.

  Decizia data astazi de catre ITC va fi revizuita de o comisie prezidentiala, insa sansele ca Barack Obama sa isi foloseasca dreptul de veto pentru a salva Samsung sunt foarte mici. Desi Obama a anulat o decizie similara impotriva celor de la Apple, in acel caz Samsung se folosea de brevete FRAND pentru a impune interdictia, iar aici vorbim despre brevete care nu fac parte din acea categorie, deci Apple nu are vreo obligatie de a le licentia cuiva in termeni rezonabili. Aceasta decizie vine in urma unui proces initiat in 2011, deci terminalele scoase din vanzare nu mai sunt in vreun fel relevante, asa ca Samsung pierde doar la capitolul imagine.