Prima Pagina Apple Apple are un avantaj in fata Samsung in negocierile privind licentierea de...

Apple are un avantaj in fata Samsung in negocierile privind licentierea de tehnologii

  Saptamana trecuta v-am spus ca Apple a castigat un proces care ii permite sa impuna o interdictie de import in SUA a unor produse Samsung. Desi abia peste 60 de zile va putea face uz de aceasta interdictie, victoria ii ofera un real avantaj companiei Apple in discutiile pe care le poarta cu Samsung privind licentierea de tehnologii FRAND. Pana acum cei de la Samsung au cerut sume exorbitante pentru licentierea propriilor tehnologii, insa recenta victorie a celor de la Apple i-ar putea convinge sa isi reduca pretentiile, mai ales ca Apple nu le va plati vreodata sumele respective.

  Apple si Samsung cheltuie anual zeci/sute de milioane de dolari cu aceste procese, le au deschise pe patru continente de pe glob si nu se intrevede o posibila intelegere. E greu de spus daca va exista vreodata un consens intre cele doua companii si un posibil acord va stinge toate litigiile dintre ele, insa pana una alta Apple are un avantaj de care se va folosi cel mai probabil pentru a ii forta pe coreeni sa semneze un acord de licentiere care sa fie mutual benefic, si infinal sa fie benefic pentru utilizatorii obisnuiti.

 • Marcu

  Apple nu are niciun avantaj. Samung nu va renunta la tehnologiile lui doar pentru a mai putea vinde vechituri in SUA.

 • Micu

  As vrea să știu și eu câți bani a cerut Samsung pentru patentele sale. Am intrat pe linkul din articol unde ar fi trebuit să găsesc informație asta dar nu am găsit nimic relevant.
  Și încă ceva foarte important este faptul că respectivele patente aparțin Samsung… Dacă sunt FRAND asta nu înseamnă că sunt gratuite, și nici nu fac parte din patrimoniul universal. Samsung, sau oricare altă companie când va fi cazul, a investit bani ca să dezvolte respectivele tehnologii, și este anormal să vină altcineva să le folosească gratuit.
  De asta aş dori să știu ce “sume exorbitante” a cerut Samsung, și dacă sumele sunt exorbitante sau rezonabile.

 • sori

  Samsung a cerut cam 2,5 dolari per terminal . Apple a cerut 40 de dolari de la Samsung pt a-I putea utiliza faimoasele “tehnologii” gen dreptunghi cu colturi rotunjite, icoane dreptunghiulare asezate pe randuri , etc .

 • djcata

  @sori daca ar fi adevarat asa , atunci clar ca apple sunt nesimtiti si vor sa faca profit prin orice metoda