Apple testeaza iPhone-uri cu ecrane de 4.8 – 6 inch, ia serios in calcul lansarea lor

  Acum cateva luni de zile am aflat primele informatii serioase care ne sugerau faptul ca in China Apple testeaza iPhone-uri care au ecrane  de minim 4.8 inch, atunci prototipurile fiind utilizate doar pentru teste si nimic mai mult. Ei bine intre timp lucrurile au devenit serioase, Apple investigand acum diverse strategii pentru lansarea unor terminale cu ecrane mari, compania testand diverse dispozitive cu diverse configuratii pentru lansarea pe piata. Apple este in principal interesata de ecranele de 4.8 inch, comandand un numar consistent de componente de la partenerii sai asiatici, insa versiuni cu ecrane de pana la 6 inch sunt deasemenea testate.

The electronics giant has begun evaluating a plan to offer iPhones with screens ranging from 4.8 inches to as high as 6 inches, people familiar with the matter say. That would be a sizable leap from the 4-inch screen of the iPhone 5 released last year, and, at the upper end, would be one of the largest on the market. It is unclear whether Apple will ultimately choose to follow a multi-size, multi-device strategy beyond shipping a new lower-cost model for the first time later this month. The company often tests different devices and configurations before choosing a course.

But people familiar with the company’s internal deliberations and plans indicate it appears more willing to move ahead than in years past. Component suppliers say Apple already began testing larger screens for iPhones in recent months. Apple has been particularly interested in recent tests for a 4.8-inch screen, these people say.

  Tim Cook a afirmat in repetate randuri ca in momentul de fata Apple nu este interesata sa lanseze iPhone-uri cu ecrane mari deoarece nu are nevoie de ele, dar asta nu inseamna ca pe viitor lucrurile vor ramane la fel. Apple are in mod constant obiceiul de a testa diverse produse inainte de a le lansa pe piata, multe dintre ele nici macar nu parasesc laboratoarele de testarea, asa ca in cazul acestor iPhone-uri am putea vorbi despre exact acelasi lucru, Apple actionand intr-un mod similar si inaintea lansarii primei versiuni a iPad.

  Pentru Apple smartphone-urile cu ecranele mari au devenit o mare problema, asa ca in Cupertino se incarca gasirea unor solutii pentru un contraatac pe acest segment al pietei si iPhone-urile cu ecrane mari vor veni pe piata. Desi Apple a spus ca iPhone-urile sunt perfecte pentru utilizare cu o singura mana, lansarea unui iPhone cu ecran mare ar putea mentine aceasta imagine, Apple putand gasi o metoda de a include un ecran mai mare in actualul iPhone 5, de exemplu, insa ramane de vazut daca o va face.

13 COMENTARII

  1. E bine ca Apple isi pastreaza mentalitatea de a utiliza iPhone-urile cu o singura mana… Ca altfel nu as fi putut sa stau pe net si sa mananc seminte in acelasi timp…
    😉 😉 😉

  2. M1ky007: ai mentalitate de taran.
    Cat de posibilitatea de a avea un ecran mai mare in actualul iphone 5 , nu cred ca se mai poate in lungime din cauza introducerii noului senzor de amprenta care va deveni un standard pt Apple.Poate totusi se concretizeaza acele concepte cu ecrane edge-to-edge

  3. Daca Apple va lansa pe viitor un telefon mai mare de 4 inchi, eu nu am sa-l mai schimb, am sa raman la 4 inchi, deoarece mi se pare perfect…

  4. @Alexandru Paul sa stii ca Apple chiar nu va face unul mai mare de 4 inci din cauza ta… sigur vor tine cont ca tu vei vrea sa ramai la 4 inci :)))

    Dar pana la urma who cares about what u want … apple face ce vrea si nu tine cont de parerea voastra, mai ales a romanilor 🙂

    @rundown cred ca M1ky007 a facut o gluma, dar nu ai inteles subtilitatea ei si presupun ca pt tine taranii sunt o jignire pt ceilalti cand nu intelegi glumele :)) … de parca tu nu ai mancat niciodata seminte … orasanule :)))

  5. m1ky007 si mostwanted bil like:).Iti dai seama cand vor scoate astia de la apple iphoneuri cu ecran 4.8 sau de 6 inch din plastic,cum naiba vor reactiona toti fixati astia pe 3.5” din sticla sau aluminiu premium….Mama mama cum naiba vor mai rade de samsung cu palete din plastic,deabea astept momentul ala…Defapt este urmatorul meu scop in viata.

  6. 3,5 inchi a fost perfect pentru perioada iPhone – 4s, 4 inchi e perfect ptr 5 – 5s, iar 4,8 inchi va fi perfect pentru 6 -6s

  7. 7. Markovnikov
    Posted September 6, 2013 at 4:28 PM
    3,5 inchi a fost perfect pentru perioada iPhone – 4s, 4 inchi e perfect ptr 5 – 5s, iar 4,8 inchi va fi perfect pentru 6 -6s gresit, ecranul de 4.3″ e extraordinar , pt un iphone nu trebuie mai mare , visez de mult la marimea ecranului de 4,3″ ca la s2 , restul sunt prea mari ..

  8. Acum am inteles cum e cu perfectiunea dimensiunilor. Toate device-urile sunt palete de tenis atata vreme cat Apple nu produce deviceuri cu acea dimensiune. Cand Apple se aliniaza, dimensiunea devine perfecta. E super tare logica asta.
    Urasc prostia!

  9. daca pun ecrane mai mari raman fara curent pe la jumatea zilei, asa ca zic si ei ca e bine cu astea mici si ca nu e nevoie de mai mari. când vor reusi sa scoata ceva cu o autonomie decenta si care sa nu cantareasca o tona o sa devina perfect si ecranul mai mare chit ca altii au rezolvat de mult problema. pana si cititorul de amprente e deja folosit de motorola