OS X 10.8.5 impiedica utilizarea camerei pentru aplicatii precum Skype sau iMovie

  OS X 10.8.5 a fost lansat saptamana trecuta de catre compania Apple, iar el a rezolvat foarte multe probleme pentru posesorii de iDevice-uri. Din pacate pentru altii a si creat, iar un thread de discutii de pe forumul Apple este cea mai buna dovada in acest sens. Se pare ca dupa instalarea OS X 10.8.5 pe MacBook Air 2013, unii utilizatori nu pot folosi camera iSight a Mac-urilor pentru aplicatii precum Skype sau chiar iMovie. Un inginer al celor de la Skype a descoperit problema, noua versiune a OS X fiind lansata fara un anumit fisier care ar permite acestor aplicatii sa acceseze camera.

After some investigation, we have found that the OSX 10.8.5 update is missing a specific file that would allow some apps such as Skype or iMovie to access the built-in facetime camera on Mid-2013 MacBook Airs. At this point, we are not sure how this can be fixed, and we’ll get in touch with Apple to see how we can solve this. From our tests, however, external webcams should work. It’s not the best workaround, but until something gets fixed, that is the only known (and hopefuly temporary) solution.

  Apple nu a recunoscut problema deocamdata, dar presupun ca exista ingineri care incearca sa o rezolve, insa intre timp voi puteti utiliza fie un webcam cu aceste aplicatii, fie puteti urma pasii de mai jos pentru permite accesarea camerei iSight. Din fericire doar posesorii de MacBook Air 2013 sunt afectati de problema, asa ca daca nu va aflati printre ei, nu ar trebui sa va faceti griji. Inainte sa inchei va mai si spun ca daca nu aveti un backup al OS X in Time Machine, ar fi bine sa va luati gandul de la idee.

  1. You need Time Machine
  2. Go to folder /Library/CoreMediaIO/Plug-Ins/DAL/
  3. Copy AppleCamera.plugin to good place (usb memory stick is the best place).
  4. Go to Time machine in date that skype work fine.
  5. Change AppleCamera.plugin with file from Time Machine
  6. Restart system, Now skype need to work with camera.