Prima Pagina A7 Chip-ul A7 este fabricat de catre compania Samsung

Chip-ul A7 este fabricat de catre compania Samsung

  Desi s-a spus in repetate randuri ca Apple ar fi ales TSMC, sau mai ciudat, Intel, in locul Samsung pentru fabricarea chip-ului A7 din iPhone 5S, in realitate tot coreenii de la Samsung produc “inima” celui mai puternic si mai popular smartphone al momentului. Desi unii au facut afirmatii “spectaculoase” in ultimele zile in legatura cu producatorul chip-ului A7, iata ca tot Samsung ramane principalul partener Apple pentru fabricarea acestor chip-uri, probabil singurul capabil sa produca aceste componente in cantitati suficiente, cei de la TSMC neavand o linie de productie pregatita pentru a face fata cererilor companiei Apple si cererii existente pe piata.

There was mighty speculation among the internet as to the manufacturer of Apple’s new A7 processor. We uncovered it last night during the iPhone 5s teardown, but now Chipworks has taken it one step further. Through the magic of decapping an IC, their internal shots revealed the A7 to be made by Samsung. Die photos of the A7 are coming. We have confirmed through early analysis that the device is fabricated at Samsung’s Foundry and we will confirm process type and node later today as analysis continues. That being said, we suspect we will see Samsungs 28 nm Hi K metal Gate (HKMG) being used. We have observed this same process in the Samsung Exynos Application processor used in the Galaxy S IV. Our engineers will be deprocessing the Apple A7 as soon as they can to confirm this or to provide different information.

  Apple a incercat in ultimul an sa gaseasca un inlocuitor pentru Samsung, insa din pacate niciuna dintre companiile alese de catre cei din Cupertino nu s-a dovedit a fi suficient de buna in a produce indeajuns de multe componente pentru iDevice-urile celor de la Apple.

 • sori

  Da – si nu o sa gasesca niciodata un inlocuitor, la volumele si calitatea pe care Samsung sunt capabili sa le produca.

 • Me

  Probabil ca e facut din plastic…

 • Marius

  Samsung cat si Apple sunt mari prieteni de baute si chefuiala . (punct)

 • Rudy

  Ma lamuresti si pe mine te rog cum ai ajuns la concluzia ca I5s e cel mai puternic smartphone la ora actuala?Sa nu ma intelegi gresit am i5 si imi plac produsele Apple dar totusi……….cel mai puternic la ora actuala????

 • Rudy

  Ma lamuresti si pe mine te rog cum ai ajuns la concluzia ca I5s e cel mai puternic smartphone la ora actuala?Sa nu ma intelegi gresit am i5 si imi plac produsele Apple dar totusi……….cel mai puternic la ora actuala????
  Poate vrei sa spui cel mai bine optimizat.

 • radu

  sunt mana in mana restul e cancan si castiga ambii! noi suntem fraieri manipulati!

 • razvan

  @zaone exagerezi…vei vedea cate probleme va avea iphone 5s..si cate probleme vor fi cu ios 7…ios7 care e un fiasco total..baterie, performante, lag…momentan htc one prinde tot mai mult teren afara…iar gogoasa marketing a Apple incepe sa se desumfle..:)

 • Rudy

  scuze pentru dublul post de mai devreme.

  Poate sunt eu mai carcotas dar cand spui cel mai rapid nu inseamna neaprat cel mai puternic.
  Este cel mai rapid deoarece este optimizat iOs-ul pe el si a fost testat(chip-ul) cu iOs 7 deci e logic sa fie rapid ca doar se stie ca Apple asta face : imbina , aproape , la perfectie hardware-ul cu software-ul.
  Dar stau si ma intreb daca pui pe acelasi hardware , android , oare ce scoruri vor iesi????
  Deci A7 + iOs7 = super rapid , asta e concluzia corecta………..DAR……….nu e cel mai puternic

 • shtormm

  Rudy, puternic, rapid… cind vine vorba de un computer (smartphone), se vorbeste despre viteza de prelucrare a datelor, un hardw. fara softw(OS). nu ai cum sa-l testezi, chiar daca stii ca acel HW are teoretic xGHz si yGB RAM, cu cit x,y tind spre infinit cu atit e mai puternic si poate duce mai multa sarcina(teoretic)… asa ca SoftW-ul(OS-ul) face si diferenta dintre puternic si rapid

 • @razvan: Probleme au toate, sunt 100% sigur ca ai citit despre ele, nu le-am prezentat eu, dar daca o faceam…

 • xzz

  Rudy, esti trist? rapid, puternic.. tot aia e in lumea asta. procesoarele de pe Android nu vor devenii mai rapide asa ca… poti sa spui ca e regele in segmentul mobile OS.
  Optimizat neoptimizat.. daca merge cel mai repede, e cel mai puternic, e cel mai bun. Tu esti genul de persoana care o sa spuna ca tot procesoarele de pe Android sunt mai bune.. dar ca nah.. nu sunt optimizate, problema e ca nu vor fi niciodata optimizate, poate next gen vor fi.

 • Nokk

  Apple si Samsung se pupa bine, si fac afaceri de milioane. Pacat ca unii sunt fraieri si se agita cand pentru Apple, cand pentru Samsung, cand iOS, cand Android. Iti suna familiar zaoane ? ;))

 • Razvan

  Apple , HTC , Samsung au fost si sunt mana in mana , lumea vanzariilor asa este , toate procesele pe care le vedem noi , e pur marketing , se mai spune ca HTC One este desenat de Jonathan Ive si cei de la apple au cota parte din vanzare , oricum raman de parere ca HTC One ramane telefonul anului 2013 iar iphone 5S doar un tester a lui iphone 6 .

 • MihaiB

  Teoretic, procesorul de pe HTC one este mai rapid decat cel de pe iPhone. Problema este OS-ul. Practic, se observa diferenta dintre cele doua, pentru ca unul este Quad, altul dual. Unul are 1.7 GHz altul are intre 1.3 si 1.5 GHz.
  In concluzie, problema este os-ul, nu viteza procesoarelor. Un iPhone cu dual core poate sa intreaca un HTC One la performanta (la unele categorii) deoarece are un sistem de operare care stie cum sa foloseasca resursele, plus ca este facut special pentru acel telefon.