iPhone 5S si iPhone 5C – ce modele pot fi utilizate pe retelele de telefonie mobila din Romania?

  Dupa lansarea iPhone 5S si iPhone 5C am primit foarte multe intrebari legate de compatibilitatea acestor terminale cu retelele de telefonie mobila din Romania, iar acest articol are rolul de a clarifica intrebarile tuturor. Pentru inceput va spun ca toate modelele iPhone 5S si iPhone 5C pot fi utilizate pe retelele de telefonie mobila din tara noastra daca vorbim despre conectivitate GSM/EDGE/3G(HSDPA). Mai exact, toate modelele pot fi utilizate cu operatorii de telefonie mobila din tara noastra atat timp cat le puteti introduce o cartela si sunt decodate, insa viteza maxima pe care o veti putea atinge pe aceste retele este de 43.2 Mbps. Informatiile acestea le puteti gasi in paginile dedicate iPhone 5S si iPhone 5C, acolo specificatiile pentru conectivitate GSM fiind indentice in cazul tuturor dispozitivelor.

  In ceea ce priveste compatibilitatea 4G LTE, ei bine va readuc in atentie acest articol in care va spuneam modelele trimise pentru testare cu retelele de telefonie mobila din tara noastra, adica modelul A1457 al iPhone 5S, comercializat acum in Franta, Germania si Marea Britanie, plus modelul A1507(modelul 1529 fiind trimis in Romania) al iPhone 5C, comercializat in aceleasi tari. Aceste modele ale celor doua terminale sunt compatibile cu frecventele actualelor retele 4G LTE din tara noastra, dar vor fi compatibile si cu frecventele care urmeaza sa fie eliberate anul viitor, asa ca le veti putea utiliza fara probleme.

  In ceea ce priveste terminalele comercializate in SUA, desi frecventele listate de catre Apple in pagina de compatibilitate LTE sugereaza ca le veti putea utiliza cu aceste retele in tara noastra, n-as putea sa va confirm ca acest lucru este adevarat, asa ca faceti o achizitie pe propriul risc.