Libon – alegerea mea pentru a inlocui cu succes orice aplicatii de interactiune sociala

25

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5soBQYJjxWM&w=580&h=370]

  Acum cateva luni de zile v-am vorbit pentru prima oara despre o aplicatie interesanta a celor de la Orange numita Libon. Utilizand de ceva vreme aplicatia, m-am gandit sa va impartasesc experienta mea de utilizare si sa va spun de ce ea este, pentru mine, un inlocuitor de succes pentru alte aplicatii de socializare de acest gen. Aplicatia Libon este disponibila gratuit in App Store, functioneaza cu ajutorul unei conexiuni de internet si va permite sa fiti in contact cu prietenii vostri, indiferent unde v-ati afla, iar datorita noii oferte Orange, tot traficul de internet facut prin Libon este oferit gratuit si nelimitat in cadrul anumitor promotii.

  Bun, sa incepem cu lucrurile simple. Libon functioneaza cu ajutorul unei conexiuni de internet, indiferent care ar fi ea, si va permite sa trimiteti mesaje instant/poze/clipuri video/mesaje vocale , iar daca sunteti prinsi in trafic si nu puteti tasta sau oferi informatii despre locatii, puteti utiliza rapid aplicatia pentru a va stabili mai usor iesirile cu prietenii, totul gratuit. Mai mult decat atat, aplicatia va da posibilitatea sa efectuati apeluri la calitate HD. Libon are o casuta vocala ce poate fi personalizata cu un mesaj la alegere – pentru job, prieteni sau iubit/a, interlocutorul fiind intampinat cu acest mesaj in momentul in care voi nu puteti fi contactati.

Activare si meniul principal

  Libon se activeaza cu ajutorul unui numar de telefon, el fiind necesar pentru a primi un cod de inregistrare. Dupa inregistrarea in contul vostru Libon aplicatia va deveni accesibila, veti putea utiliza toate functiile disponibile gratuit si prietenii care deja folosesc Libon vor primi o notificare prin care vor fi anuntati ca si tu folosesti acum aplicatia. De asemenea, va puteti invita prietenii sa foloseasca Libon folosind SMS, e-mailul sau chiar platforme precum Facebook si Twitter. La deschidere aplicatia este conceputa pentru a va afisa lista de mesaje disponibile in SmartChat, iar daca apasati butonul verde amplasat in partea superioara stanga veti avea acces la principalele sectiuni ale aplicatiei :

  • Latest va afiseaza SmartChat-ul si cele mai recente mesaje;
  • Contacts va directioneaza catre contacte;
  • Greetings va da posibilitatea de a seta mesajul de intampinare al casutei vocale;
  • Call va da posibilitatea de a initia un apel VoIP;
  • Write va da posibilitatea de a scrie rapid un mesaj;
  • Account va deschide meniul de setari al aplicatiei;
  • Share va da posibilitatea de a recomanda aplicatia pe retelele de socializare;
  • Help va ofera informatii despre conexiunea de internet, va ofera tips-uri pentru utilizare, acces la sectiunea de intrebari si raspunsuri plus o metoda de a contacta echipa Libon.

SmartChat si agenda inteligenta

  Pentru a va permite sa interactionati cu prietenii vostri, aplicatia Libon va pune la dispozitie SmartChat, o interfata chat inteligenta care afiseaza in acelasi ecran toate interactiunile cu prietenii vostri. Aplicatia afiseaza fiecare interactiune separat pentru fiecare zi, iar pentru fiecare contact in parte veti vedea intr-o fereastra separata toate mesajele scrise, fisierele trimise/primite, dar si apelurile initiate sau primite. Toate interactiunile de acest gen pot fi facute gratuit folosind o conexiune de internet, iar conversatiile vor fi stocate timp de 30 de zile in versiunea gratuita a aplicatiei.

 Legat de lista de contacte, Libon va afiseaza totul in doua liste, una in care aveti toate contactele din agenda voastra si una in care sunt listate doar contactele care au activat Libon cu propriul numar de telefon. Partea interesanta a acestei agende de contacte este ca ea poate fi organizata rapid pe tag-uri sau grupuri, eliminand astfel necesitatea de a parcurge intreaga lista de contacte pentru a intra in contact cu cineva. Mai mult decat atat, Libon salveaza automat intreaga lista de contacte in aplicatie pentru ca, in cazul unui restore, sa le aveti la indemana.

Casuta vocala personalizata si Visual Voice Mail

  Dupa cum v-am spus inca de la inceput, aplicatia Libon va da posibilitatea de a opta pentru mesaje vocale personalizate cu accente amuzante in limbile engleza/franceza sau spaniola sau pot inregistra unele dedicate celor apropiati. Acestea sunt rulate in momentul in care o persoana va suna si voi nu sunteti disponibili, persoana avand posibilitatea de a va lasa un mesaj vocal.

  Mai mult, in momentul in care nu puteti asculta mesajele, din diverse motive, puteti alege ca ele sa fie transcrise automat de catre aplicatie si trimise prin email, astfel ca voi le puteti citi imediat pentru a afla ceea ce va transmit prietenii. Transcrierea se face doar pentru limbile engleza/franceza/spaniola, iar in mometul in care primiti un mesaj vocal veti primi un email sau o notificare separata. La final va reamintesc ca mesajele vocale pot fi primite pe email si in format .mp3, asa ca le puteti salva oriunde doriti pentru a le asculta in viitor. Inainte sa inchei explicatiile privind aceasta sectiune, va spun ca in versiunea gratuita Libon, mesajele vocale personalizate pot fi setate pentru 3 grupuri de contacte si transcrierea se face pentru primele 15 secunde.

  Avand in vedere ca vorbim despre o aplicatie de socializare, Libon are integrata compatibilitatea cu Facebook si Twitter, astfel ca puteti impartasi pe cele doua retele de socializare informatii despre voi sau despre orice altceva din interiorul aplicatiei.

  La Orange Romania, Libon este inclus in abonamentul Fluture 12, noile abonamente Cangur lansate saptamana trecuta, precum si in optiunea multimedia disponibila atat pentru cartelele PrePay, cat si pentru abonati, si in configuratorul online.

  Dupa toate aceste detalii, revin la titlu si va spun ca am ales Libon pentru ca reprezinta o combinatie de functii pe care alte aplicatii nu o ofera. Libon are o comunitate care creste pe zi ce trece, traficul din interiorul aplicatiei nu este contorizat la Orange, imi ofera posibilitatea sa comunic in orice mod cu prietenii mei si totul printr-o interfata intuitiva si atractiva.

Pretul initial:
Numele:
Libon – Free calls, Instant messages, Visual Voicemail that does it all!

Gratuit

s

Developer: Orange Vallee
Categoria: Utilities


Descriere: – Free unlimited calls and instant messages with all your Libon friends all around the world
Even more, the app automatically retrieves your Libon contacts and suggestions.
– Cant answer the phone Let yo…


Dimensiunea aplicatiei este: 23.7 Mb