Apple pregateste al doilea val de lansari pentru iPhone 5S si iPhone 5C, iata cand ar putea ajunge in noi tari europene si Romania

  In cursul zilei de ieri mai multi operatori regionali din SUA si Canada au anuntat lansarea iPhone 5S incepand cu data de 1 octombrie, extinderea nefiind anuntata oficial de catre compania Apple. Vorbim despre o lansare mica, acesti operatori avand un numar redus de clienti si importanta scazuta pentru Apple, insa includerea lor intr-un val de lansari inaintea altor tari este semnificativa. Desi Apple nu a facut niciun anunt oficial, compania pregateste cel de-al doilea val de lansari pentru iPhone 5S, iPhone 5C fiind probabil deasemenea inclus, si eu consider ca pe 4 sau 11 octombrie terminalul va fi disponibil in alte cateva zeci de tari de pe glob.

  Anul trecut Apple lansa iPhone 5 in Europa si alte tari de pe glob la doar o saptamana dupa lansarea oficiala din SUA, si alte tari importante, insa anul acesta nu se intampla acelasi lucru. Din cauza stocurilor reduse, compania Apple se vede fortata sa prelungeasca perioada de asteptare a utilizatorilor din tarile vizible in lista de mai sus, iPhone 5S si iPhone 5C urmand a ajunge la operatorii locali/magazinele Apple fie saptamana viitoare, fie, cel tarziu, peste 2 saptamani. Daca lansarea va avea loc pe 4 octombrie, atunci maine vom vedea un comunciat de presa care va anunta acest lucru, iar toate tarile din imagine vor avea dispozitivul disponibil pentru achizitie.

  Avand in vedere lansarea tarzie din toate aceste tari, ne putem astepta ca in Romania terminalul sa nu mai fie disponibil la inceputul lunii noiembrie, asa cum s-a intamplat anul trecut, ci undeva spre jumatatea lunii, iar stocurile vor fi cu siguranta reduse, cererea fiind extrem de mare pentru dispozitiv.