iPad 5 si iPad Mini 2 urmeaza sa includa camere de 8 megapixeli

  Dupa lansarea a 3 modele ale iPad care au exact acelasi tip de camera, in 2013 Apple urmeaza sa implementeze camere de 8 megapixeli pentru tabletele sale. Camerele urmeaza sa aiba aperture-ul mai mare si lentile mai bune, componentele in sine putand fi identice cu cele ale iPhone 5S. Daca acest lucru este adevarat, atunci iPad 5 si iPad Mini 2 ar putea avea o camera cu aperture f2.2 si 1.5 microni pentru pixeli, camera fiind grozava pentru inregistrarea oricarui tip de poze, in special a celor in conditii de luminozitate scazuta.

We predict Apple (US) will launch new iPad 5 and iPad mini 2 (so called retina iPad mini) in 4Q13. As the tablet market becomes increasingly competitive, Apple could upgrade the camera as a selling point for the new iPad in a bid to increase competitiveness. We expect the upgrade will include 8MP rear camera, up from 5MP, and larger aperture. Lens module ASP will rise 10-20% on this optics spec upgrade.

  Ar fi interesant si sa vedem implementarea functiilor Burst Mode sau slow motion pentru aceste tablete, ele putand fi echipate si cu chip-ul A7, mai ales daca vor avea Touch ID incorporat. Apple ar putea utiliza aceste imbunatatiri hardware pentru a distrage atentia consumatorilor de la faptul ca un Retina Display nu va fi implementat iPad Mini 2, tabletele cu ecran de 7.9 inch fiind extrem de atractive pentru consumatori. In cazul iPad 5 vorbim despre schimbarea design-ului si imbunatatirea hardware-ului, insa acest model al iPad a scazut in popularitate si vanzari.