Samsung sustine ca nu triseaza in benchmark-uri

samsung logo

  V-am spus aseara ca Samsung, si alti producatori de terminale mobile Android, manipuleaza scorurile benchmark-urilor rulate pe terminalele proprii, iar astazi Samsung este prima companie care reactioneaza la aceste acuzatii. Prin intermediul unui ofider de presa, cei de la Samsung au afirmat ca procesoarele terminalelor sale isi cresc frecventele in momentul in care sunt rulate functii care au nevoie de putere de procesare suplimentara, insa verificarile facute recent demonstreaza faptul ca doar in benchmark-uri se intampla acest lucru.

The Galaxy Note 3 maximises its CPU/GPU frequencies when running features that demand substantial performance. This was not an attempt to exaggerate particular benchmarking results. We remain committed to providing our customers with the best possible user experience.

  Desigur ca nu doar benchmark-urile au nevoie de putere de procesare suplimentara, insa Samsung si-a modificat special software-ul pentru a creste frecventele doar cand anumite aplicatii sunt rulate, modificarea numelor acelor aplicatii fortand procesoarele sa functioneze normal. Ca sa fiu sincer, mi se pare ciudata atitudinea celor de la Samsung si ma asteptam sa isi recunoasca greselile, nu sa afirme ca altii au inteles prost cum ruleaza software-ul lor. Desi e putin probabil ca imaginea Samsung sa fie afectata de acest scandal, un lucru este cert, nu trebuie crezute benchmark-urile rulate pe anumite terminale Android.